16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

İstanbul'da NBA rüzgarı

Lacivert - beyazlı ekip, İstanbul'daki tarihi buluşmada NBA takımı Minnesota Timberwolves karşısında iyi mücadele ettiği karşılaşmada son çeyrekte sekiz sayı geriden gelip öne geçti, ancak sonunu getiremedi

Efes Pilsen, NBA Europe Live Tour 2007 organizasyonu çerçevesinde dün Abdi İpekçi Salonu'nda ağırladığı NBA takımı Minnesota Timberwolves'ı salladı, yıkamadı: 81 - 84


12'şer dakikadan dört devre oynanan maçın ilk dakikalarında Nicholas'ın üçlükleriyle etkili olan Efes, 9.30'da Ender'in basketiyle skoru 21 -15'e getirdiği ilk çeyreği 23 - 22 önde tamamladı.


İkinci periyotta Gomes ve Foye'nin sayılarıyla kontrolü ele geçiren, iyi savunmasıyla Efes'e 8 dakika boyunca sadece beş sayı izni veren Minnesota, 18. dakikayı 28 - 33 üstünlükle geçti. Efes, kalan 6 dakikalık bölümde tam saha pres ve Ender'in üst üste çaldığı toplar ve sayılarına Nicholas'ın da eşlik etmesiyle toparlandı, 22. dakikada Hutson ile skoru 38 - 35'e getirdi. Ancak Minnesota, Green'in son saniye basketiyle devreyi 39 - 41 önde kapadı.


Çabuk toparlandı


Üçüncü çeyreğe hücumda etkili başlayan Minnesota, 29. dakikada Davis ile farklı 8 sayıya (39 - 47) çıkardı. Ancak Efes çabuk toparlandı, Nicholas ve Gregory'nin sayılarıyla farkın daha da açılmasına engel oldu, 35. dakikada Gregory ile skoru 58 - 60'a getirdi, 35.55'te Serkan'ın serbest atışlarıyla son çeyreğe 59 - 60 Minnesota önde girdi.
Son periyoda Davis ve Telfair'in üçlükleriyle giren, farkı yine sekiz sayıya kadar çıkaran Minnesota'ya karşı maçı bırakmayan Efes, Ender ve Nicholas'ın üçlükleriyle arayı kapadı, 44.42'de Nicholas ile skora denge getirdi (74 - 74) ve 45.19'da Hutson'ın basket faulüyle uzun bir aradan sonra tekrar öne geçti (77 - 76). Ancak kalan sürede Telfair ve Foye'nin serbest atışlardan bulduğu sayılara karşılık veremeyen Efes, son hücumda Nicholas ile denediği üçlükten sonuç alamayınca karşılaşmayı 84 -81 kaybetti.

Ortak toplantı

NBA Başkanı David Stern ile Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu, maç öncesinde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Toplantıda yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu yer alırken, açılış konuşmasını Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu yaptı. Bertomeu, "Basketbolu geniş kitlelere yaymak ve daha fazla sevilmesini sağlamak için NBA ile işbirliği yapıyoruz. İstanbul'da 2009 yılında bir NBA ofisi açmayı planlalıyoruz" dedi.

Çifte şov

Efes Pilsen ile Minnesota Timberwolves takımları arasında oynanan karşılaşmada iki takımın maskotları da Abdi İpekçi'yi dolduran seyircileri coşturdular. Efes'in maskotu "Mavi Aslan" ile, Minnesota'nın maskotu "Crunch", maç öncesi, sırası ve sonrasında birlikte görev yaptılar. Bu arada, Efes Pilsen Kızları da molalarda görkemli şovları ile tribünleri büyülerken, NBA'in getirdiği animasyon grubu da ödüllü çeşitli etkinliklerde bulundu.

Seyirci patlaması 

İlk kez bir NBA takımına ev sahipliği yapan Abdi İpekçi Salonu tarihi bir gün yaşadı. Abdi İpekçi Salonu'ndaki organizasyon için piyasaya sürülen biletlerin yüzde 95'i alıcı buludu. Yüksek fiyatlara rağmen alıcı bulan biletlerin 10 bin 628'inin satıldığı açıklandı. Karşılaşmayı bir çok ünlü isim de izledi. Salona davetiye ile gelenlerle birlikte yaklaşık 12 bin seyircinin dünkü müsabakayı takip ettiği öğrenildi.

Karışık kurallar

Efes Pilsen ile Minnesota Timberwolves arasında oynanan karşılaşmada NBA ve Euroleague'de geçerli kurallar "karma" şekilde uygulandı. Hybrid Rules adı verilen uygulama neticesinde müsabaka, Euroleague'de 40 dakika üzerinden oynanırken, dünkü karşılaşma 48 dakika olarak gerçekleştirildi. NBA'de 7.24, Euroleague'de 6.25 olan üç sayı çizgisi kenarlarda 6.71 olarak çizilirken, orta bölümde ise 7.24'te tutuldu. Oyuncu faul limiti Euroleague'de beş iken, dünkü müsabaka NBA'de olduğu gibi 6'ya çekildi. Euroleague'in aksine coachun yanısıra oyuncuya da NBA'de olduğu gibi mola izni verilirken, NBA'de 7, Euroleague'de 5 olan mola sayısı da 6 oldu.

Milliyet / NtvSpor
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2007 Pazar 07:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?