19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

İstanbulspor'a futbolcu patron

Uzan Grubu'na aitken 2004 yılında TMSF tarafından yönetimine el konulan İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi takımlarından İstanbulspor'u, eski futbolcu Saffet Sancaklı 3.2 milyon dolara satın aldı

TMSF tarafından bugün 900 bin dolar muhammen bedelle satışa sunulan İstanbulspor'a en yüksek teklifi futbolculuğu bıraktıktan sonra menajerlik yapan Saffet Sancaklı'nın şirketi Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş 3 milyon 250 bin dolarla en yüksek teklifi verdi.
      
Türkiye’de ilk defa bir spor kulübün ihale yöntemiyle satışa sunuldu. Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş böylece İstanbulspor'un Türkiye Futbol Federasyonu nezdindeki tescil ve liglerde yarışma hakkı, futbolcu ve personel sözleşmelerinden kaynaklanan haklar, markalar, menkul mallar ile sözleşme haklarının da sahibi oldu. Şu anda elinde oyuncusu olmayan kulübün borcu da bulunmuyor.
     
DAHA ÖNCE DE TEKLİF VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde kulüple ilgilendiğini söyleyen eski futbolcu Saffet Sancaklı, '5 milyon dolar ile takımı iyi yerlere getiririz' demişti. Saffet Sancaklı, ihale başvurusu sırasında da, "İstanbulspor gerçekten büyük ve köklü bir camia. İhaleyi kazanırsam, her yıl 3-4 oyuncuyu Türk futboluna kazandıracağız. Kısacası İstanbulspor'u futbolcu fabrikası yapacağız" açıklamasını yapmıştı. Sancaklı, İstanbulspor'un ilk satış sürecinde de 5 trilyon lira teklif etmişti.
     
6 ŞİRKET KATILDI

İhaleye 90 bin dolarlık teminatı yatıran 6 şirket katıldı. Bu şirketler, İstanbul Beylik Spor Hizmetleri A.Ş., Özdemir Yatçılık ve Turizm İşletmeleri A.Ş., Butik Halı Giyim ve Mağazacılık Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş., Sarı Siyah Proje İnşaat ve Taahhüt A.Ş., Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bakırköy Sportif A.Ş.
     
Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 12:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?