16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

İşte adım adım rezalet

Özhan Canaydın, yöneticilere "Olayları organize edenlerin isimlerini bulup bana verin" dedi.

GALATASARAY-Fenerbahçe maçının üzerinden saatler geçti ama statta çıkan şiddet olayları hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor. Tüm dünyanın dehşetle izlediği bu çirkinliklerin günler öncesinden planlandığı ortaya çıktı. İşte adım adım rezalet...

Bir grup Galatasaray taraftarı hafta başında kulüp yönetimiyle temasa geçerek, Ali Sami Yen Stadı’na pankart asmak istediklerini bildirdiler. Yöneticilerin "Asacağınız pankartları denetleyeceğiz" şartını kabul eden taraftarlar böylelikle maçtan iki gün önce, yani perşembe günü stada girme imkanını buldu. Çoğu tribün lideri olan bu kişiler, kapıda doğru dürüst arama yapılmamasını fırsat bilerek, beraberlerinde getirdikleri pankart ve flamaların arasında patlayıcı maddeleri de içeri soktu.

FB’liler ihbar etti

Galatasaraylı fanatiklerin bu hazırlıklarını önceden haber alan bazı Fenerbahçeliler polise ihbarda bulundu. Polis ihbar üzerine statta arama yaptı ancak bir şey bulamadı. GS TV de bu arada stattaki pankart asma ve süsleme çalışmalarını yayınlayarak, "Kötü bir şey yok" mesajı verdi.

Kapıları maç günü açılan Numaralı Tribün ve Fenerbahçeliler’e ayrılan bölüm hariç Ali Sami Yen Stadı’nın her tarafına maçtan bir gün önce patlayıcı ve yanıcı maddeler sokulmuş oldu.

Pankartlar denetlendi!

Bu arada, pankartları denetleyeceklerini söyleyen Galatasaraylı yöneticiler de dediklerini yaptı. Maç günü stada gelen tribün liderleri, başkan Özhan Canaydın, yönetim kurulu ve Fenerbahçe aleyhine sloganlar yazılı bütün pankartların ortadan kaldırıldığını gördüler. Yöneticiler, pankartları çöpe attırmıştı.

Canaydın: Çok üzüldüm

Karşılaşmayı Bursa’da televizyondan izleyen Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, dün sabah başkan yardımcısı Adnan Polat ve diğer yöneticileri telefonla arayarak, olayların sorumlularının bulunmasını istedi. Canaydın, "Hayatımda bu kadar üzüldüğüm başka bir maç olmadı. Bu derbi bizim için utanç gecesi oldu. Sahaya atılan o meşaleler, taşlar içeri nasıl sokuluyor, anlamıyorum. Bu çirkinlikleri kim organize ettiyse, hepsinin bulunmasını istiyorum. Hepsini tek tek tespit edip isimlerini bana verin. Kimseden korkmayın, ne gerekirse yapın" diye konuştu.

Üstünel: Polis de hatalı

Olaylar nedeniyle ’hedef adam’ haline gelen Galatasaray’ın stattan sorumlu yöneticisi Haldun Üstünel, yaşananlarda polisin de büyük hatası olduğunu söyledi. Üstünel, "Biz emniyetten stada girenlerin didik didik aranmasını, bayrak ve flamaların kontrol edilmesini istedik. Kapıları maç günü açılan Numaralı Tribün’e o maddeler nasıl girdi, merak ediyorum. Sadece onlar da değil, Fenerbahçeliler’in bulunduğu tribünde de bir sürü sopalı bayrak ve su şişesi vardı. Uyarılarımıza rağmen Emniyet Müdürlüğü maç için gerekli tedbirleri almadı" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 05:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?