26
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

İşte Avrupa Fatihi!

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda 1-1'in rövanşında, Almanya'nın Schalke 04 takımını 3-2 yenen Galatasaray, çeyrek finale yükseldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında, deplasmanda Almanya'nın Schalke 04 takımını 3-2 yenen Galatasaray, çeyrek finale yükseldi.

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanşında, Veltins Arena'da oynanan Almanya'nın Schalke 04 takımı ile Galatasaray karşılaşması, Galatasaray'ın 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir şekilde başlarken, ilk bölümde Galatasaray topa daha fazla sahip oldu. Drogba ve Selçuk ile önemli gol pozisyonları bulan konuk ekip, bu ataklarda kaleci Hildebrandt'ı geçemedi.

Önemli dakikalar

17. dakikada Schalke 04 öne geçti. Alman ekibin kullandığı köşe vuruşunda, kaleye atılan top kaleci Muslera'dan döndü. Neustaedter'in vurduğu meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

37. dakikada Galatasaray Hamit ile beraberlik golünü buldu. Serbest vuruş sonrasında topla buluşan Hamit, 30 metreden attığı şutta beraberliği sağladı: 1-1

42. dakika sarı kırmızılı ekip 2-1 öne geçti. Riera'nın savunmanın arkasına attığı topta, rakibi ile girdiği mücadeleyi kazanan Burak vurdu. Burak'ın aşırtma vuruşuyla top ağlarla buluştu: 1-2

Karşılaşmanın ilk yarısı sarı kırmızılı ekibin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın 62. dakikasında Schalke 04, Bastos'un attığı golle skoru 2-2 yaptı.

Maçın 90. dakikasında Galatasaray, Umut Bulut'un attığı golle maçı 3-2 önde tamamladı.

Maçtan notlar

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinin Backnang kentinde yaşanan yangın faciasında 8 Türk'ün hayatını kaybetmesi sebebiyle iki takım da sahaya siyah bant takarak çıktı. Maç başlamadan önce başsağlığı anononsu yapıldı.

Fatih Terim, son oynanan Gençlerbirliği maçına göre Schalke 04 karşısında 3 oyuncuda değişikliğe gitti. Terim, Gökhan Zan, Yekta ve Emre Çolak'a bu maçta ilk on birde yer vermezken, bu oyuncuların yerine Dany, Melo ve Drogba'yı kullandı.

Terim, iki takım arasında İstanbul'da oynanan ilk maça göre kadroyu korurken, sadece Sabri'nin yerine Eboue'ye yer verdi.

Alman ekibinde ise sarı kart cezalısı Jones bu maçta forma giymedi.
Kicker dergisinin canlı maç anlatımında, Türk taraftarların stada girmek için bir tünel kazdıkları ancak yakalandıkları söylendi.

Almanya'da etkili olan kar yağışı ve soğuk sebebiyle Veltins Arena Stadı'nın çatısı kapalı tutuldu.
Tamamen dolan statta bazı sarı kırmızılı taraftarlar maçı Schalke 04 taraftarları ile yan yana izledi. Eski Başbakan Mesut Yılmaz da tribünlerde yer aldı.


 

AA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2013 Çarşamba 00:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?