19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

İşte Ay Yıldız'lı kadromuz

Gelecek hafta başlayacak olan Avrupa Şampiyonası için A Milli Futbol Takımı'nın son hali bugün belli oldu.

Fatih Terim Basın Toplantısı düzenliyor. Yıldıray, İbrahim Kaş ve Halil Altıntop kadroda yok. Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılmıştı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim bugün düzenlediği basın toplantısına bu üç ismin kadroda yer almadığını ifade ederek açıklamalarına başladı.

"Kimilerine göre adil olmayabilir ama bana göre adil" bir kadar diyen Terim, bu üç futbolcunun da bu kararı basın toplantısından kısa süre önce öğrendiğini ve üzüldüklerini belirtti.

Tümer ile ilgili sorular üzerine, "Alternatif isimleri düşünmemiz lazım. Tümer sol ayaklı ve sol ayaklı oyuncumuz çok az. Bazı şeyleri de düşünmemiz lazım. Bunları da düşündüğümüzde böyle bir karar verdik. Ben Avrupa'nın çeşitli yerlerinde futbolcu oynuyor diye kadroya alamam. Son 12 maça baktığımızda performansı belli. Son maç yüzünden morali bozuk. Ama çok hızlı bir şekilde toparlayacaktır. Hem Tümer hem Yıldıray hem Arda hem hep beraber koyamam. Koymadığımı da ifade ettim. Bazı futbolcuları yedek bırakarak orada üzmektense, daha açık davranmanın doğru olduğuna karar verdim."

"Emre'yi takımın beyni şeklinde mi düşünüyorsunuz? sorusu üzerine cevap veren Terim, "Emre çok önemli bir oyuncu, oynamaması ya da az oynaması bir handikap. Ama takım içerisinde çok önemli biri ve her geçen gün de toparlanıyor. 10 gün sonra başlayacak olan turnuvada Emre'nin de tam anlamıyla hazır olacağına eminim. Umuyorum bir sakatlık da yaşamayacak ve çok da faydalı olacak."

İşte Milli Takım'ın 23 kişilik kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Uğur Boral, Mehmet Aurelio, Kazım Kazım, Semih Şentürk

Beşiktaş: Rüştü Reçber, Gökhan Zan

Galatasaray: Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Hakan Balta, Mehmet Topal, Ayhan Akman, Arda Turan, Emre Güngör

Trabzonspor: Tolga Zengin

Ankaraspor: Emre Aşık

Newcastle United: Emre Belözoğlu

Larissa: Tümer Metin

Bayern Münih: Hamit Altıntop

Middlesbrough: Tuncay Şanlı

Rubin Kazan: Gökdeniz Karadeniz

Villarreal: Nihat Kahveci

Sochaux: Mevlüt Erdinç

...
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 13:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?