16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

İşte muhtemel 11'ler...

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Bosna-Hersek maçını kazanmaları durumunda, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılma yolunda çok büyük avantaj yakalayacaklarını söyledi. 

Terim, "Benim için yarın kazanmak, aşağı yukarı 2008 hazırlıklarını daha erkenden yapmayı ifade ediyor. Yolu yarılarız" dedi.
Fatih Terim, takımda sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkarılan oyuncuların çokluğunun hatırlatılması üzerine, Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu, Tümer Metin ve Gökhan Ünal'ın eksiklerinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

BOSNA-HERSEK

Guso
Hrgovic
Radeljic
Bajic
Music
Misimovic
Muslimovic
Rahimic
Damjanovic
Maletic
Dzeko


TÜRKİYE

Rüştü
İ.Üzülmez
Gökhan Zan
Servet
Hamit
Tuncay
Yıldıray
Aurelio
Gökdeniz
Sabri
Hakan


STAT: Asım Ferhatovic, SAAT: 21.00,
HAKEM: Peter Fröjfeldt (İsveç), TV: ATV


Dalya peşinde

Ay-yıldızlı ekibimizde bu akşam atılacak ilk gol ayrı bir anlam taşıyor. Türk Milli Futbol Takımı, 84 yıllık tarihinde şimdiye dek Avrupa Şampiyonası elemeleri ve finallerinde toplam 99 kez rakip fileleri havalandırırken, Bosna-Hersek maçında atılacak ilk gol, kayıtlara 100. gol olarak geçecek. Türkiye, Avrupa Şampiyonası tarihinde şimdiye dek 81'i elemeler, 7'si de finaller olmak üzere toplam 88 maç yaptı.


Kart alarmı

Bosna-Hersek maçı öncesi, ay-yıldızlı ekipte 4 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Aday kadroda yer alan oyuncular içinde elemelerde daha önce birer sarı kart gören Hamit, Aurelio, Sabri ve Emre Aşık, bugün da sarı kart görmeleri halinde cezalı olacak.


434. randevu

Ay - Yıldızlılar 84 yıllık tarihinde, 225'i resmi, 208'i özel olmak üzere toplam 433 maçta, 150 galibiyet, 102 beraberlik alırken, 181 kez de kaybetti. Türkiye 554 gol attı, 674 gol yedi. Tarihinde ikinci kez Bosna-Hersek ile karşılaşacak olan Milliler, 7 yıl önce oynanan maçı 2-0 kaybetmişti.


C GRUBU
TAKIMLAR O G B M A Y P
Türkiye 5 4 1 0 14 3 13
Yunanistan 5 4 0 1 8 4 12
Norveç 5 2 1 2 9 6 7
Bosna & Hersek 5 2 1 2 10 12 7
Macaristan 5 2 0 3 7 8 6
Malta 5 1 1 3 5 10 4
Moldova 6 0 2 4 3 13 2


BUGÜN:
Bosna Hersek - Türkiye,
Norveç - Malta, Yunanistan - Macaristan

Ümitler iyi başladı: 2-1

Ümit Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki ilk maçında Ukrayna'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti. Ukrayna'nın Dinamo Stadı'nda oynanan karşılaşmada Ümit Milli Takımımızın gollerinin birini Nuri Şahin kaydederken diğerini de Ukrayna kendi kalesine attı. Ümitlerimiz grubu lider bitirdiği veya 10 grup içinde en iyi dört ikinci arasına girdiği takdirde play-off oynama hakkı kazanacak.

Polonyalılar kaçmışlar!

A Milli Futbol Takımı teknik heyeti, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da görev yapan Avrupa Birliği Barışgücü Türk Temsil Heyeti'ni ziyaret etti.
Teknik Direktör Fatih Terim ile yardımcıları Müfit Erkasap, Oğuz Çetin ve Metin Tekin, Türk askerlerince coşkulu biçimde karşılandı.
Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Mehmet Gökbayrak, Terim'e bir plaket armağan etti.
Gökbayrak'ın, "Bosna'da Yunanlılar ile bizim gazinolarımız alt alta. Yunanistan - Türkiye maçı sırasında Yunanlılar 1-0 öne geçince büyük bir gürültü koptu. Sevinçleri inanılmazdı. Ardından bizim bulduğumuz her golden sonra askerlerimiz burayı adeta inletti. O kadar fazla gürültü çıktı ki, bu sırada yan gazinoda bulunan Polonyalılar'ın, Yunanlılar'la aramızda savaş çıkacak korkusuyla kaçtıklarını gördük. Bu anı unutamayacağız" sözleri herkesi kahkahaya boğdu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 11:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?