16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

İşte Riva gerçeği

İşte G.Saray’ın kurtuluş projesinin ayrıntıları... Arap Bankası First Gulf Bank ile yapılan anlaşma gereği G.Saray, 140 milyon $ para alacak. Bunun 40 milyon $’ı nakit ödenecek. Hasılat 400 milyon $’ı aşarsa, kâr yarı yarıya paylaşılacak

Büyük ekonomik sıkıntılarla boğuşan G.Saray’ı kurtuluşa götürecek Riva Projesi geçtiğimiz günlerde mutlu son ile noktalanmış ve karara bağlanmıştı. Sarı-kırmızılı kulübü düzlüğe çıkaracak bu atılımın anlaşma şartları açığa çıktı. İşte Riva gerçeği: 

Ünlü Arap bankası First Gulf Bank ile Riva için el sıkışan G.Saray, bu anlaşmadan 140 milyon dolar para alacak. Banka bu miktarın 40 milyon dolarlık kısmını peşin olarak sarı-kırmızılı kulübe ödeyecek, kalan 100 milyon dolar ise 3 yıllık teminat mektubu olarak yönetime sunulacak. G.Saray bu teminat mektubunu libor (yabancı para kredilere uygulanan faiz oranı) +1 olarak kırdıracak. Bu da takriben 93 milyon dolara denk düşüyor. Böylece ilk etapta G.Saray’ın kasasına girecek olan nakit para 133 milyon dolar olacak.

TÜM BORÇLAR BİTECEK
BU ortaklık projesine göre Riva’dan doğacak toplam hasılatın 400 milyon doları aşması halinde de kâr, G.Saray ile First Gulf Bank arasında yarı yarıya paylaşılacak. Bu da sarı-kırmızılı kulüp bu parayla 68 milyon doları bulan banka borçlarını kapatacak, futbolcuların alacaklarını ödeyecek ve Sportif AŞ’ye olan borçlar da sıfırlanacak.

AÇIKLAMAKTA KARARSIZ
G.SARAY Başkanı Özhan Canaydın’ın bu konuyu cumartesi günü gerçekleştirilecek Olağan Mali Kurul’da üyelere açıklamak konusunda ise kararsız kaldığı öğrenildi. Bunun nedeni ise sarı-kırmızılıların First Gulf Bank ile yaptığı sözleşmedeki bir maddenin değiştirilmesini istiyor olması. Bu maddede de anlaşma sağlanması halinde taraflar el sıkışacak ve Riva Projesi için son imzalar da kağıt üzerinde atılacak. Böylece G.Saray yıllardır yaşadığı ekonomik bunalımdan kurtulacak ve sonunda rahat bir nefes alabilecek.

Vatan
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 08:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?