18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

İsviçre'ye rahat yok

18. Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off baraj karşılaşmasında Türkiye'nin rakibi olan İsviçre, rövanş maçı için İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'na saat 14.40'ta inen İsviçre Milli Takımı kafilesi, pasaport kontrolü ve bagaj alımı nedeniyle yaklaşık 2,5 saat sonra havalimanından ayrıldı.

Çok sayıda Türk taraftarın protesto gösterileriyle karşılanan İsviçre kafilesi, Atatürk Havalimanı'nda güvenliğin sağlanması için bir süre bekletilirken, çevik kuvvet polislerinin oluşturduğu kordon içinde havalimanından çıkarılabildi. Taraftarlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla İsviçreli futbolcu ve teknik heyete protestoda bulundu.

Bu arada, güvenliğin sağlanıp sağlanamadığını kontrol amacıyla çıkış bölümüne gelen İsviçre Milli Takımı Sorumlusu Philip Ebnöther, bir anda taraftarların yoğun tepkilerine maruz kaldı. Ebnöther, buradaki polisler tarafından tekrar içeri alınırken, bekleyen taraftarlar, İsviçre Milli Takımı'nın çıkışı esnasında da izdiham yarattı.

İsviçre Milli Takımı'nda, ilk maçtaki agresif hareketleriyle dikkat çeken ve gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Magnin de İstanbul'a getirilen oyuncular arasında yer aldı.

Öte yandan Atatürk Havalimanı'ndan, otobüsle sahil yolunu takip ederek Çırağan'a gelen İsviçre Milli Takımı kafilesine, polis ekipleri eskortluk yaptı. Otobüse, Tophane'de ve Çırağan Palace Hotel Kempinski'nin kapısında, iki kez küçük gruplar tarafından yumurta ve ayran atılırken, güvenlik güçleri hemen müdahale ederek bu grupları dağıttı.

İsviçre Milli Takımı otele girerken, bir kişinin Fransızca ''Futbol delikanlı oyunudur'' yazılı pankart açması, dikkati çekti. Bu arada, İsviçre Milli Takımı'nın bu akşam yapacağı antrenmanın iptal edildiği bildirildi.

KENT HABER
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 18:22:03
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 10:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?