19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

İtalya'da futbol yöneticileri de yandı

İtalya'da FC Juventus, AC Milan, ACF Fiorentina ve SS Lazio'nun şike skandalıyla ilgili davada, kulüp yetkilileri, eski federasyon yöneticileri ve hakemlerden oluşan 26 zanlıya da ceza yağdı. 

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) eski başkanı Franco Carraro'ya 4 yıl 6 ay, eski başkan yardımcısı Innocenzo Mazzini'ye ise 5 yıl
görevden men cezası verildi. 

FC Juventus'un eski genel direktörü Luciano Moggi ve eski asbaşkan Antonio Giraudo için 5 yıl görevden men ve meslekten ihraç cezası
uygun görüldü. 

AC Milan Kulübü Asbaşkanı Adriano Galliani, 1 yıl görevden uzaklaştırma cezasına çarptırıldı. ACF Fiorentina'ın en büyük hissedarı Diego Della Valle, 4 yıl görevden men ve 30 bin Avro para cezasına çarptırılırken, Mor Menekşeli kulübün başkanı Andrea Della Valle'ye 3.5 yıl görevden men cezası verildi. 

SS Lazio Kulübü Başkanı Claudio Lotito için de 3.5 yıl görevden men, 40 bin Avro da para cezası uygun görüldü. Yargılanan diğer sanıklardan Hakem Atama Kurulu Başkanı Luigi Pairetto'ya 2.5, hakemlerden Massimo De Santis'e 4.5 yıl görevden men cezası verildi.
 
Görevden men cezasına çarptırılan kişiler, cezalı oldukları süre içinde sporla ilgili hiçbir görev üstlenemeyecekler. Suçlu bulunan sanıkların ve kulüplerin, cezaları temyiz etme hakları da bulunuyor. Temyiz başvurularının en geç 5 gün içinde yapılması gerekiyor.
aa
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 00:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?