22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

İtalya'da futbola ölüm arası

İtalya'nın Sicilya Adası'nda dün gece Catania ile Palermo arasında oynanan derbi maçındaki olaylar sırasında bir polisin hayatını kaybetmesi, ülkedeki tüm futbol maçlarına ara verilmesine neden oldu.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A), dün gece olaylı karşılaşmalardan birine sahne oldu.

Palermo'nun 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmanın, ikinci yarısında başlayan olaylar stadın dışına da taşarken, hakem, 59. dakikada maça yaklaşık 30 dakika ara vermek zorunda kaldı. Polisin taraftarları yatıştırmak için statta göz yaşartıcı bomba kullanması da yeterli olmadı.

Taraftarlar arasında statta ve stat dışındaki çatışmada 100'ü aşkın kişi yaralanırken, bir karton bombanın patlaması 38 yaşındaki polis Filippo Raciti'nin yaşamını yitirmesine yol açtı.

Polis memuru Raciti, olayın akabinde Catania Garibaldi Hastanesi'ne kaldırılmasına karşın, kurtarılamadı.

GÖRÜŞLER

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Olağanüstü Komiseri Luca Pancalli, olaylar sonrasında yaptığı açıklamada, "Tüm futbol müsabakaları iptal edilmiştir. Bu koşullarda futbol oynanamaz. Uygun koşullar sağlanana kadar da hiç bir müsabaka oynanmayacak" dedi.

Catania Cumhuriyet Savcılığı olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatırken, İtalya Başbakanı Romano Prodi, "Spordaki dejenerasyonun önüne geçilmeli" diye konuştu.

İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato ise olaylarda bir polisin yaşamını yitirmesinden dolayı derin bir üzüntü duyduğunu belirterek, "Olaylar bu şekilde devam edecek olursa, sahalara artık polis göndermemem gerekecek demektir" diye konuştu.

Ölüm hadisesi başta futbol camiası olmak üzere tüm İtalya'yı yasa boğarken, 'Çizme'deki tüm gazeteler bugünkü manşetlerini olaylı derbi maçına ayırdılar.
aa
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 14:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?