22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

İzmir'de gece at yarışları başladı

Türkiye'nin ilk gece at yarışları, İzmir Şirinyer Hipodromu'nda başladı. 23 Eylül 1956 tarihinde Türkiye'nin ilk düzenli at yarışlarının başladığı İzmir, bugün başlayan gece at yarışlarıyla bir ilke daha imza attı. 

İzmir'de düzenlenen ilk gece koşusunu Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve Vali Yardımcısı Celalettin Eran birlikte izledi. Türkiye'de ilk kez uygulamaya geçen gece at yarışlarıyla ilgili açıklama yapan Bakan Eker, sektörün geliştiğine dikkat çekerek, "Gece at yarışlarının yapıldığı İzmir, tarihi tecrübeye sahip. Bu hipodroma 5.6 milyon euro harcanarak ışıklandırma yapıldı ve bu tarihi hipodromda gece yarışlarının yapılmasına imkan sağlandı. 

Atçılık sektörü büyük gelişmelerin eşiğinde. Bununla ilgili yasa değişikliklerini gerçekleştirdik. Sektörün uzun süredir beklediği düzenlemeler yapıldı. 1 Nisan 2007 tarihinde de yürürlüğe girdi ve birkaç ay içinde 500 milyon dolarlık gelir sağlandı. Bu paralar da tabii sektörün altyapısının rehabilitasyonunda ve geliştirilmesinde kullanıldı. Sektöre hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Bakan Eker, hedeflerinin gece yarışlarını yaymak olduğunu belirterek, uluslararası alana açılmak için çalışacaklarını ifade etti. Bakan Mehmet Mehdi Eker, gazetecilerin Anayasa Mahkemesi ve cumhurbaşkanlığı ile ilgili yasanın Meclis'te görüşülmesiyle ilgili sorularına, partililerin ve Başbakan'ın gerekli açıklamaları yaptığı cevabını verdi. 

İzmir'de başlayan gece at yarışlarını bir dönüm noktası olarak nitelendiren Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci ise, "İzmir'de bundan böyle popülaritesini kaybeden İzmir Fuarı'nın yerine İzmir Hipodromu hizmet verecektir. Burası, insanların ürünlerini pazarlayabilecekleri bir yer, aynı zamanda da bir eğlence merkezi haline gelecek. Öte yandan da insanlar burada şanslarını deneyecekler" şeklinde konuştu.
İzmir Şirinyer Hipodromu'nda ilk kez yapılan gece koşularında Fatih Erkoç ve Kent Orkestrası sahne alırken, Ege Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu ise oyunlarını sergiledi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 01:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?