19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Kadıköy'de ateşli gece

Türk futbolunun kalbi bu akşam Kadıköy’de atacak. İki ezeli rakip; Fenerbahçe ile Beşiktaş, 14. hafta maçında karşı karşıya geliyor. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak maçı, kariyerinde ilk kez derbi karşılaşmasına çıkacak olan hakem Vedat Yüksel yönetecek. Lig TV’den naklen yayınlanacak maçta Yüksel’in yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Alper Ulusoy yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Yılnur Önen.

Derbiye ezeli rakibi Beşiktaş’a oranla daha avantajlı çıkan lider F.Bahçe, dev maçı kazanarak, hem zirvedeki yerini sağlama almak, hem de lig ve UEFA Kupası’nda oynayacağı zorlu karşılaşmalara moralli başlamak istiyor.

Sarı lacivertliler, büyük seyirci desteği altında oynayacağı maçtan galip gelerek, Beşiktaş karşısında Kadıköy’deki 5 maçtır süren 3 puan özlemine son vermeyi ve şampiyonluk beklediği 100. yılında ilk derbi galibiyetini almayı amaçlıyor.

Alex ve Edu ceza sınırında

F.Bahçe’de, milli maçta sakatlanarak sezonu kapatan kaleci Rüştü’nün yanı sıra, sakatlıkları süren Selçuk ve Kerim, derbi maçta forma giyemeyecek. Sarı lacivertli takımda ayrıca, 3’er sarı kartı bulunan Alex ile Edu, derbide de kart görmeleri halinde gelecek haftaki Trabzonspor deplasmanında cezalı duruma düşecek.

Tigana’nın son şansı

Ligde oynadığı son 3 maçta galip gelemeyerek, toplam 7 puan yitiren, UEFA Kupası’ndaki iki maçını da kaybeden Beşiktaş için derbi maç yaraları sarmak bakımından büyük önem taşıyor. Başarısız sonçlar nedeniyle kredisi dolan teknik direktör Jean Tigana da F.Bahçe galibiyeti ile yeniden güven tazelemek istiyor.

Ligde yaptığı son 5 derbide 4 kez yenilen ve 1 kez berabere kalarak, 3 puanla tanışamayan Kara Kartallar için derbi maç, zirve yarışından kopmamak açısından büyük önem taşıyor. Beşiktaş, olası bir yenilgi halinde hem zirvenin 9 puan gerisine düşecek, hem de yaşadığı sıkıntılı döneme son verme şansını kaybedecek.

Bobo ve Ali Güneş yok

Beşiktaş’ta, sakatlığı bulunan Brezilyalı golcü Bobo ile sakatlıktan kurtulan ancak idman eksiği bulunan Ali Güneş, derbide yok. Sakatlığı nedeniyle son 2 maçta forma giyemeyen Arjantinli Matias Delgado ise Kadıköy’deki zorlu maçta takımındaki yerini alabilecek. Beşiktaş’ta, derbi öncesi sarı kart cezası sınırında oyuncu bulunmuyor.

F.BAHÇE

Volkan Önder Edu Lugano Ümit Appiah Aurelio Tümer Tuncay Alex Deivid

BEŞİKTAŞ

Runje A.Tandoğan İ.Toraman G.Zan İ.Üzülmez Koray Serdar Ricardinho Kleberson Delgado
Nobre

Hakem:Vedat Yüksel

STAT: Ş.Saracoğlu

SAAT:19.00

TV:Lig TV
Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 09:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih atılgan IP: 88.229.140.xxx Tarih : 19.11.2006 11:15:42
futbol adına zevkli ve centilmence bir maç olur umarım:D