20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Kadıköy'de ulusal coşku

2006 Dünya Kupası Elemeleri 2. Grubu’nda Türkiye ile Kazakistan arasında yapılan maçta, Kadıköy’de "Milli Bayram" coşkusu yaşandı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tarihi günlerinden birini yaşarken, tribünleri dolduran taraftarlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla stadı bayram yerine çevirdi.

Futbol Federasyonu’nun bilet fiyatlarını düşük tutması nedeniyle karşılaşmaya büyük ilgi gösteren taraftarlar, stadı tamamen doldurdu.

Maçtan 2 saat önce ellerindeki bayrakları sallayarak tezahüratlara başlayan taraftarlar, tribünlerde güzel görüntüler oluşturdular.

Karşılaşma öncesinde ısınmak için sahaya çıkan oyunculara büyük sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, toplu olarak tribünlere çağırarak milli takımı alkışladılar.

Bu arada, karşılaşmayı yaklaşık 100 Kazakistan taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden izledi. Maraton tribünde Türk seyircilerin içinde de Kazak seyircilerin olduğu gözlendi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kazakistan karşısında forvette Necati-Fatih ikilisine yer verdi.

Yanal, Hüseyin’e de ilk 11’de görev verirken, Trabzonsporlu futbolcu 3. kez milli formayı giydi.

Kazakistan maçında Volkan, Bülent, Emre, Hasan, İbrahim Üzülmez, Tuncay ve Hamit ise yedekler arasında yer aldı.

Aday kadrodaki futbolculardan cezalı olan Okan ile sakat olan İbrahim Toraman kadroya alınmazken, Halil, Kürşat ve Ömer de 18 kişilik maç kadrosunda yer bulamadı.

Ersun Yanal, aday kadroda yer alan 7 Fenerbahçeli futbolcudan 5’ine Kazakistan maçında ilk 11’de yer verdi.

Kaleci Rüştü, savunmada Ümit, Servet ve Deniz, orta sahada da Serkan karşılaşmada ilk 11’de sahaya çıktı. Volkan ve Tuncay ise yedek soyundu.

Türkiye-Kazakistan maçı için Futbol Federasyonu tarafından hazırlanan maç günü çıkardığı dergide milli futbolculardan Bülent ve Necati ile yapılan röportaj yer aldı.

Necati ile yapılan röportajda milli futbolcu için "Vizyondaki yeni silah: Necati" diye bahsedildi.

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2004 Cumartesi 20:59:08
Güncelleme :10 Ekim 2004 Pazar 01:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?