30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Kadınlara özel spor salonu

Aylık ücretleri 35 ile 85 YTL arasında değişen b-fit sağlık ve spor merkezleri, ‘spor salonlarına zenginler gider’ anlayışını ortadan kaldırıyor. Sistemi Türkiye’ye getiren Bedriye Hülya, “Amacımız her mahalleye bir spor salonu açarak kadınları, hem form hem de iş sahibi yapmak” diyor. 

Genelde kilo vermek için gidilen spor salonları, şimdilerde kadınlara hem spor yapma hem de iş sahibi olma imkânı sağlıyor. Sadece kadınların dâhil olabildiği ‘B-fit’, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de hızla yayılıyor. B-fit spor sistemini Türkiye’ye getiren girişimci Bedriye Hülya, kadınların bu sisteme olan yoğun ilgisini şöyle açıklıyor: “Sistem, bir kere bizim örf ve âdetlerimizle uyuşuyor. B-fit spor salonlarına sadece kadınlar kabul ediliyor. Kurucusundan hocasına kadar herkes kadın… Sonra, bu sistemde sadece 30 dakika spor yapılıyor. En önemlisi de çok ucuz ve her bütçeden kadına hitap ediyor.” B-fit, Türkiye’de yer edinen, ‘spor salonuna zenginler gider’ anlayışını yıkıyor. Öyle ki Bedriye Hülya bu konuda, “Burası her yaştan, her vücut yapısından kadının gelebildiği, kadınların bir arada olduğu bir yer. B-fit salonlarında üst-baş sıkıntısı yok. Karşılayan da, sporu yaptıran da, çayı veren de bir kadın; tıpkı ev gezmelerinde olduğu gibi, güne gitmek gibi. Aylık ücretlerimiz 35 ile 85 YTL arasında değişiyor.” diyor. Bayilik sistemiyle (franchising) bir buçuk sene gibi kısa bir sürede 35 şubeye ulaştıklarını belirten Bedriye Hülya, amaçlarının Anadolu’nun her mahallesine bir B-fit salonu açmak olduğunu söylüyor.

“B-fit’e kadar, orta ve orta altı gelir grubundaki kadınların rahat rahat spor yapabileceği mekânlar yoktu. Aslında herkes biliyor spor yapması gerektiğini, sadece gidemiyor. Nereye gidecek? Bir, parası yok. İki, zamanı yok. Üç, bizim geleneksel yapımıza uygun hanımların tek başına olduğu mekânlar yok. Dolayısıyla B-fit, bu kadınların gidebileceği mekânlar oluyor.” diyen Bedriye Hülya, hem her kesimden kadının spor yapmasını hem de iş sahibi olmasını amaçlıyor. Sadece kadınlara bayi açma yetkisi veren Hülya, Fatih Çarşamba Mahallesi, Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi gibi çok uç kesimlerden de talepler geldiğini söylüyor. Bedriye Hülya, B-fit’in gelir düzeyi düşük mahallelerde de açılabilmesi için sürekli ödeme modelleri hazırladıklarını belirtiyor.


Kadınlara, aylık 2 ila 5 bin YTL kazanma fırsatı!

B-fit salonu sadece kadınlar tarafından açılabiliyor. Spor salonunun büyüklüğünün minimum 100 metrekare olması gerekiyor. Ayrıca zemin ya da zemin üstü olma şartı koşuluyor. Spor salonu eğer apartman dairesinde açılacaksa apartmandan muvafakatname aldırılıyor. Bu işi kurmanın her şey dâhil anahtar teslim fiyatı 50 bin YTL civarı. Bunun için çeşitli ödeme kolaylıkları var. Mesela 40 bin YTL, 5 yıl ödemeli yapılabiliyor. Bedriye Hülya ödemeler konusunda, “Amacımız B-fit’i Anadolu’nun her mahallesine yaymak olduğu için ödemede büyük kolaylıklar sağlıyoruz.” diyor. 50 bin YTL’lik yatırımla ayda 2 ile 5 bin YTL arasında net kâr elde edilebiliyor.

B-fit nedir?
Rehabilitasyon amacıyla keşfedilen B-fit spor sistemi, müzik eşliğinde ve hocaların denetiminde yapılıyor. B-fit, kadınların; özellikle menopoz, kemik erimesi ve bel fıtığı gibi rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı oluyor. Spor esnasında hidrolik aletler kullanılıyor. Bunların en önemli özelliği, kadınları yormaması ve bu sayede kas ağrısına neden olmaması. 15-80 yaş arası kadınlara hitap eden B-fit, sadece 30 dakika sürüyor. Bu sürenin ne altına inmek mümkün ne de üstüne çıkmak…

Zaman
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 13:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?