25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Kadromuzu koruyacağız

ERTUĞRUL SAĞLAM'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, yeni sezondaki en önemli hedeflerinin Şampiyonlar Ligi olduğunu, bu ligde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi. Elde ettikleri başarıyı kimsenin görmemezlikten gelip değersiz hale getirmeye hakkı olmadığını belirten Sağlam, Bursaspor'dan hiçbir oyuncuyu vermeyeceklerini ancak Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olabilmek için çok güçlü 4-5 oyuncu alacaklarını belirtti.

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu tarafından 2 ay önce davet edildiği konferansa lig sonunda şampiyonluğu da tattıktan sonra gecikmeli olarak gelen Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Strateji, Başarı ve Kariyer" konulu bir konferans verdi. Yüzlerce polis öğrencinin ilgiyle izlediği konferans sırasında öğrencilerin yoğun tezahüratları salonu adeta Bursa Atatürk Stadı'na çevirdi. İlgiden memnun kalan Ertuğrul Sağlam'ın heyecanlandığı gözlendi. Geçmişten bugüne uzanan spor yaşamı ve başarı kariyerini anlatan Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'un elde ettiği şampiyonluğun, "hasbelkader" veya "tesadüfen" ortaya çıkmış bir şey olmadığını hak ederek kazanılmış bir zafer olduğunu kaydetti. Konuşmasında öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Ertuğrul Sağlam, "Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam" şeklindeki övgülere muhatap olmanın nasıl bir duygu olduğu şeklindeki soruya anne ve babasına teşekkür ederek cevap verdi. Sağlam, "Bizi biz yapan değerlerden çok fazla uzaklaşmamaya dikkat ettik. Bence böyle bir olayı başarabilmemizdeki en önemli etken annemizden, babamızdan aldığımız aile terbiyesidir. Ben öncelikle onlara sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum" dedi.

 

"YENİ HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ"

Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'un en önemli hedefinin Şampiyonlar Ligi olduğunu belirtti. Bunun için de son derece iyi olmasına rağmen mevcut kadroyu daha da güçlü yapacak transferlerin yapılması gerektiğini vurgulayan başarılı teknik adam, bugün- yarın yabancı bir futbolcu ile anlaşmak üzere olduklarını açıklarken isim vermedi. Takımı Şampiyonlar Ligi'ne hazırlayan Ertuğrul Sağlam 4 veya 5 tane daha çok iyi oyuncu alacaklarını bildirdi. Önemli açıklamalar yapan Ertuğrul Sağlam konuşmasını şöyle sürdürdü;

 

"Bizim önümüzdeki seneyle alakalı en önemli hedefimiz ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde başarıyla temsil edebilmek. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Şu anki kadromuz önemli. Bizi bu başarıya ulaştıran grup olduğu için hepsi bizim için çok önemli. Ama Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olabilmek için kadromuza takviye yapmamız gerekiyor. Bugün, yarın çok önemli bir ismin transferi bitiyor, onu açıklayacağız. Toplamda 4 veya 5 tane çok iyi oyuncu alarak kadromuzu takviye yapacağız. Bugün biz bu ülkede vermiş olduğumuz mücadele ve ortaya koyduğumuz futbol kalitesiyle Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın da üzerine çıktık. Bizim şampiyonluğumuz öyle hasbelkader elde edilmiş, tesadüfen ortaya çıkmış bir şampiyonluk değil. Hak ederek. Herkesin çok rahatlıkla, huzur içerisinde hatta ve hatta birçok Fenerlinin bile üzülmediği bir şampiyonluk oldu bu. Öyle değil mi fenerliler? (salonda alkış ve Bursa sloganları). Ürettiğimiz başarıyı da kimse görmezlikten gelmesin, değersiz hale getirmesin. Biz bugün Fenerbahçe'den de, Beşiktaş'tan da, Galatasaray'dan da daha iyi futbol oynayarak, daha iyi mücadele ederek, daha düzgün davranarak ve Fair-play liginde de şampiyon olarak bu işi başardık. O yüzden tabiki takviyeler yapacağız, kadromuza önemli oyuncular katacağız. Şundan herkes emin olsun ki Bursaspor olarak ürettiğimiz bu başarı önümüzdeki sene de Türkiye Ligi'nde de devam edecek. Şampiyonlar Ligi'nde de belki birçok insanın 'bunlar gider orada başarısız olur, sıfır puan alırlar' dediğini duyar gibi oluyorum. Ama Şampiyonlar Ligi'nden sonra herkesle inşallah tekrar görüşürüz. Orada da insanımızın mutlu olacağı bizleri gururla seyredeceği takım olacağız, bundan kimsenin endişesi ve şüphesi olmasın. Bir defa önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil edeceksek en iyi kadroyu oluşturması gereken Bursaspor'dur. O yüzden elimizdeki değerleri, iyi oyuncuları bırakmayı düşünmezken yanlarına da çok iyi oyuncularla takımımızı desteklememiz gerekecek. O yüzden hiçbir oyuncumuzu hiçbir takıma vermeyi düşünmüyoruz."

 

"YERLİ-YABANCI YOK, İYİ-KÖTÜ ANTRENÖR VAR"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Türkiye'de son iki yılda üst üste yerli antrenörlerin elde ettiği şampiyonluklar ile yerli antrenörlerin yükselişe geçtiğini kaydetti. Sağlam, bir soru üzerine yerli-yabancı antrenör ayrımına karşı olduğunu ancak iyi-kötü antrenör mukayesesi yapılması gerektiğini söyledi. Ertuğrul Sağlam, "Bundan sonraki dönemde de yerli antrenöre güven ve inancın biraz daha yükseleceğine inanıyorum. Geçen sene Mustafa Denizli Beşiktaş'ta yerli teknik adam olarak şampiyon oldu, biz bu sene Bursaspor'da bu başarıyı ortaya çıkardık. 2 sene üst üste yerli teknik adamlar şampiyon oldu. O yüzden bundan sonraki dönemde de bizim ürettiğimiz bu başarılarla daha fazla yerli teknik adam takımlarımızda görev alacaktır. Yerli ve yabancı antrenör ayrımı bence doğru değil, iyi antrenör - kötü antrenör mukayesesi yapmak lazım bence. Şu bir gerçek ki yerli antrenörlere inanıldığı, güvenildiği zaman, onlara diğerleri gibi destek olunduğu zaman bizler de bir şey yapıyoruz" diye konuştu.

Konferansın sonunda Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın Ertuğrul Sağlam'a çiçek, plaket, Balıkesir kolonyası ve Yağcıbedir halısı hediye etti. Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Şenöz de başarılı teknik adama teşekkür belgesi verirken, Ertuğrul Sağlam da her iki müdüre de Bursaspor forması imzalayıp hediye etti. Ertuğrul Sağlam büyük bir ilgi ve alakayla karşılandığı Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan öğrencilerin aynı yoğunluktaki ilgisiyle uğurlandı.

ERTUĞRUL SAĞLAM'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI
ERTUĞRUL SAĞLAM'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI
ERTUĞRUL SAĞLAM'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI
ERTUĞRUL SAĞLAM'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 22:53:00
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 23:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?