27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Kaka veda edecek mi?

Yüzyılın transferinde son viraja girildi. Manchester City Milan'ın Brezilyalı yıldızı Kaka'yı renklerine katmak için son adımı atıyor.

Nike'ın eski ve 2008'den beri de Manchester City'nin yöneticisi olan Garry Cook'ın liderliğinde Simon Pearce ve Şeyh Mansour'un oluşturduğu bir ekiple Milano'ya giden Manchester City delegasyonu Kaka ve son ekibiyle görüşmeleri yapmak için bugün masaya oturacak. Bir haftadır Manchester City ile Milan arasında devam eden pazarlıklarda taraflar Kaka'nın bonservis bedeli için 91 milyon pounda anlaşma sağladılar ve sıra Manchester City'nin Kaka ve babasını ikna etmesine geldi.

REKOR TRANSFERLER 46 milyon pound
Zinedine Zidane (Juventus - Real Madrid)
37 milyon pound
Luis Figo (Barcelona - Real Madrid)
34 milyon pound
Hernan Jorge Crespo (Parma - Lazio)
32.5 milyon pound
Robinho (Real Madrid - Man City)
31 milyon pound
Christian Vieri (Lazio - Inter Milan)
30.75 milyon pound
Dimitar Berbatov (Tottenham - Manchester United)
Bu transferin gerçekleşmesi durumunda günümüze kadar en pahalı transfer rekorunu elinde bulunduran Zidane'ın Juventus'tan Real Madrid'e transfer olduğu 46 milyon poundluk rakam ikiye katlanmış olacak.

Cook ve Pearce Kaka'yı City'e kazandırmaya çalışırken Premier Lig ekibi bir yandan da Hamburg orta saha oyuncusu Nigel de Jong ve West Ham'dan da Craig Bellamy'i renklerine bağlamaya çalışıyor. Bellamy için Tottenham'ın da devrede olduğu bilinirken Tottenham Menajeri Harry Redknapp'ın "Manchester City de onu istiyor. İşin içine onlar girdiğinde bizim işimiz çok zor. Hem bonservis hem de maaşta rakiplerini ikiye katlıyorlar. Bizim işimiz çok zor" açıklaması Bellamy'de City'nin mutlu sona ulaşacağının habercisi oldu.

De Jong ve Bellamy Manchecter City'e 30 milyon pounda malolacak ancak bu rakam Kaka transferi söz konusu olduğunda Premier Lig ekibinin harcayacağı paranın ancak 3'te 1'i. Kaka'nın kabul etmesi durumunda City'nin Milan'a ödeyeceği 91 milyon poundluk ücret futbol dünyasını sarsarken herkes böyle bir rekor kırılıp kırılmayacağını merak ediyor.

26 yaşındaki Brezilyalı yıldızın San Siro'da Cumartesi günü oynanan maçta son düdükle birlikte takım arkadaşlarına sarılması ve taraftarı alkışlaması bu transferin gerçekleşeceği yönünde yorumlar yapılmasına sebep oldu. Bu arada Milan taraftarının "Kaka satılık değildir" pankartları eşliğinde potansiyel transferi maç boyunca protesto etmeleri ne Manchester City'nin rekor teklifininden geri adım atmasını sağladı ne de Milan'ın teklifi kabul ederek kararı Kaka'ya bırakmasını.

Manchester City'nin haftalık 500 bin poundluk bir teklifle Kaka'yı ikna etmeye çalıştığına inanılırken, Brezilyalı yıldızın ikna olmak için paradan çok Premier Lig ekibinin kısa ve uzun vadeli planlarına önem verdiği ifade edildi.

Taraftarların Milan'ın Fiorentina'yı yendiği maçta Manchester City'den gelen teklifi kabul ettiği için sürekli olarak protesto ettiği Milan yönetimini savunan City Menajeri Hughes, "Böyle teklifler her zaman gelmez. Hatta böylesi bir daha gelmez. Bu rakamlar masadayken "gelecek transfer periyodunu bekleyeceğim" diyemezsiniz. Hızlı ve kararlı olmanız lazım.

Herşey para değildir ancak Milan'ın bu durumda suçlanmaması lazım" yorumu İtalya'da tepkiyle karşılanırken futbol dünyası 91 milyon poundluk inanılmaz anlaşmanın büyüsüyle "İnanılması zor transfer gerçekleşiyor" yorumlarıyla Kaka'nın İngiltere yolunda olduğunu duyurmaya devam etti.

Milan Asbaşkanı Galliani konuyla ilgili son açıklamasında kararın gün sona ermeden verilebileceğini söylerken iki kulübün anlaştığını doğruladı ancak imza atılmadığını hatırlatarak, "Sakin ve kararlı olmamız lazım. Bu Normandiya Çıkartması değil. Herşeyi düşünüyoruz ve akıllı bir karar vermeye çalışıyoruz. Hepimiz aynı masadayız. Herşey olabilir. Ne futbolcumuz ne de kulüpler henüz imza atmadı" dedi.

Habertürk
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 10:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?