16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Kalemizi 14 yıldır Fenerbahçe koruyor

Milli Takım kalesi 13 yıldır Fenerbahçe'ye emanet
A Milli Futbol Takımı'nın kalesi, tam 13 yıldır Fenerbahçe tarafından korunuyor. 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine katılabilmek için yarın Yunanistan ve çarşamba günü Norveç ile zorlu bir maratona başlayacak olan Ay-Yıldızlı ekibin kalesi 1994 yılından bu yana Fenerbahçeli file bekçilerine emanet. 

Son 14 yıldan beri Milli Takım'ın kalesi, Fenerbahçeli file bekçileri tarafından korunurken, yarınki Yunanistan maçında 1 numaralı forma Volkan Demirel'in olacak.
 
20 Nisan 1994 yılında Galatasaray'ın unutulmaz kalecisi Hayrettin Demirbaş'tan Engin İpekoğlu ile görevi devralan Sarı-Lacivertli eldivenler, bu zorlu serüveni, kesintisiz olarak 2007 yılının Mart ayına kadar sürdürmeyi başardı. 1994 yılında yine Engin İpekoğlu-Rüştü Reçber ile dönüşümlü geçilen Ay-Yıldızlı kale için bazı özel maçlar dışında hep Fenerbahçeli isimler yer aldı. 

12 Ekim 1994'teki 5-0 kazandığımız İzlanda maçında ilk kez milli formayı sırtına geçiren tecrübeli kaleci, toplam 113 defa Ay-Yıldızlı kaleyi koruyarak aynı zamanda en fazla milli olan futbolcu unvanını da elinde bulunduruyor. Son olarak 15 Kasım 2006'da İtalya ile oynanan özel maçta görev alan ve o maçı sakatlandığı için yarıda bırakmak zorunda kalan Rüştü, nöbeti yine Sarı-Lacivertli takımda forma giyen Volkan Demirel'e teslim etti. Genç kaleci, son haftalarda talihsiz bir dönem geçirip kendi takımında oynamamasına rağmen A Milli Takım kadrosuna Fatih Terim tarafından yeniden çağrıldı. Volkan'a Yunanistan ve Norveç maçlarında kesinlikle forma vereceğini ifade eden Fatih Terim, bir anlamda genç kaleciye de sahip çıktı.

Bu süre zarfında Türkiye, Fenerbahçeli kalecilerle 149 resmî veya özel milli maça çıktı. Bu müsabakalardan 66'sı galibiyetle noktalanırken, Ay-Yıldız ekibimiz 44 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı, 39 maçta ise mağlup oldu. Bu karşılaşmalarda Sarı-Lacivertli file bekçileri kalesinde toplam 157 gole engel olamadı. Bu da maç başına 1,05 gol ortalaması anlamı taşıyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 23 Mart 2007 Cuma 06:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?