31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Kaleye duvar çektiler

Geçen sezon ligde 32, Şampiyonlar Ligi’nde 17 gol yiyen siyah beyazlılar, Çek stoperlerin transferiyle en büyük sorununa çözüm buldu. Kartal, bu sezon 6 resmi maçta kalesinde yalnızca 3 gol gördü.

GEÇEN sezon Şampiyonlar Ligi’nin yanı sıra Süper Lig maçlarında savunmasında büyük sorunlar yaşayan ve çok kolay goller yiyen Beşiktaş’ın bu kez yüzü gülüyor. İtalya’nın Udinese takımından transfer edilen Çek futbolcular Tomas Sivok ve Tomas Zapotocny’nin de katılmasıyla defansına adeta duvar ören siyah beyazlılar, son 4 resmi maçını gol yemeden tamamladı.

Sezon başında Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve Menajer Sinan Engin’in "olmazsa olmaz" diyerek Başkan Yıldırım Demirören’e transfer ettirdiği Zapotocny-Sivok ikilisi takıma kısa sürede adapte olmakla kalmadı, kaleci Rüştü’nün de yükünü hafifletti.

Beşiktaş’a Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın ısrarları sonucunda geldiğini belirten Zapotocny, "İtalya’da birçok takım menajerler aracılığıyla teklifte bulunmuştu. Türkiye aklımdan bile geçmiyordu. Fakat Ertuğrul Sağlam’ın inatla benimle çalışmak istemesi hoşuma gitti. Hele takımı çalıştıran biri tarafından isteniyorsan bu çok güzel bir duygu. Türkiye hakkında kesin bilgileri 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı izlerken edindim" dedi.

Zapotocny, şöyle devam etti: "Beşiktaş’ın her yıl Avrupa kupalarında yer alması ve Türkiye’de şampiyonluğu hedeflemesi burayı tercih etmemde en önemli faktördü. Sezon başında bazı hatalarımız oldu. Ancak uyum sorununu kısa sürede atlattık."

Defansta inanılmaz rekabet var

Beşiktaş defansının geçmiş yıllarda sıkıntı yaşadığını duyduğunu belirten Sivok ise, "Bu sezon 6 resmi maçta kalemizde 3 gol gördük. Defansımızda kim oynarsa oynasın önemli değil. Önemli olan gol yememek. Takımda inanılmaz rekabet var" diye konuştu. Bu sezon oynadığı 6 resmi maçta kalesinde yalnızca 3 gol gören Beşiktaş, özellikle Sivok-Zapotocny ikilisinin birlikte görev yaptığı karşılaşmalarda kalesini adeta kapattı.

Geçen sezon ligde 34 maçta 32 gol yiyen ve kalesinde maç başına 0,9 gol ortalaması gören siyah beyazlı ekip, Avrupa Şampiyonlar Ligi eleme ve grup maçlarında ise 9 karşılaşmada toplam 17 kez gol yemenin üzüntüsünü yaşadı. Avrupa kupalarında yedikleri maç başına 1,8 gol ortalaması sonrası savunma sıkıntıları ön plana çıkan Beşiktaş, özellikle İngiltere’nin Liverpool takımıyla deplasmanda oynadığı maçta kalesinde 8 gol görerek büyük eleştiriler almıştı.

Antalyaspor’dan 2 gol yediler

Beşiktaş Yönetimi, geçen sezon yaşanan sıkıntıları göz önüne alarak, Baki Mercimek’in yanı sıra, yarım sezon forma giyen Gordon Schildenfeld ile yollarını ayırdı. Ardından Gökhan Zan ve İbrahim Toraman’lı kadroya Çek oyuncular Sivok ve Zapotocny’yi transfer eden "Kara Kartallar", 2008-09 sezonu başlarında, geçen sezona göre savunmada bambaşka görüntü sergiledi.

Süper Lig’de geride kalan 3 maçta sadece Antalyaspor’dan 2 gol yiyen siyah beyazlı ekip, UEFA Kupası ön elemelerinde ise Bosna-Hersek’in Siroki Brijeg ekibi karşısında kalesinde tek gol gördü.

Antalyaspor maçının ardından ligde Konyaspor ve Trabzonspor maçlarında kalesinde gol görmeyen Beşiktaş, Avrupa’da ise Siroki Brijeg ile yaptığı ikinci maçın yanı sıra, 1. turda Ukrayna’nın Metalist Kharkiv ekibi karşısında da kalesini gole kapadı.

hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 19:03:29
Güncelleme :20 Eylül 2008 Cumartesi 19:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?