27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Kararı duyunca rahat nefes aldı

Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'ndan satın aldığı Porsche marka otomobiliyle, aynı futbolcunun düğününden dönerken kaza yapan ve yaralanan Galatasaraylı Arda Turan hakkında başlatılan soruşturmada savcılık başkasını yaralama isnadı bulunmadığı için takipsizlik kararı verdi.

Galatasaraylı Arda Turan, 2 Ocak Cuma günü, Fenerbahçeli futbolcu arkadaşı Emre Belözoğlu'nun Swissotel'deki düğününe katıldı. Düğünün ardından arkadaşlarıyla "Şamdan" adlı eğlence mekanına giden Arda, geç saatlere kadar burada kaldı. Daha sonra düğününe katıldığı futbolcu arkadaşı Emre'den, 2008 yılının Ağustos ayında satın aldığı 34 ARD 66 plakalı Porsche marka otomobiline binen Arda, Maslak üzerinden İstinye yönüne doğru yol aldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Yerleşkesi'nin karşısında bulunan benzin istasyonu yakınlarında, yolun da ıslak olması nedeniyle, direksiyon hakimiyetini kaybeden Arda'nın lüks otomobili, önce yol kenarındaki bariyerlere, ardından da aydınlatma direğine çarptı. 

Lüks araç hurda oldu

Emniyet kemerinin kurtardığı Arda, otomobilinden yaralı olarak çıkarken, hurdaya dönen araç, Doğuş Grubu'nun Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi'ndeki garajına çekildi. Arda, tedbir olarak ertesi gün takımıyla idmana çıkarılmadı. Kamuoyu, Arda'nın kaza sonrası halini, ertesi gün çıktığı antrenmanda gördü. Arda'nın yaptığı kazaya, ilk olarak İstinye Karakolu'nda görevli polisler müdahale etti. Polisler, yaptıkları incelemenin ardından hazırladıkları dosyayı, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirdi. Dosyayı inceleyen savcılık, Arda hakkında, "bir kişinin taksirle (dikkatsizlik sonucu) yaralanmasına neden olmak" suçundan soruşturma başlattı.

Soruşturmayı sürdüren savcılık, Arda Turan hakkında başkasını yaralama isnadı bulunmadığı için takipsizlik kararı verdi.

Vatan
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 10:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?