19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Kart birden kızardı...

Beşiktaş, dünkü küfürler nedeniyle bu sezon dördüncü kez kötü tezahürattan ceza alacak. Siyah-beyazlılar, iki maç daha aynı suçtan PFDK’ya giderse, bu kez seyircisiz oynama cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Maç öncesinde, ısınmak için sahaya çıkan hakem Selçuk Dereli ve yardımcılarına tepki gösteren Beşiktaş tribünleri, ilk yarı boyunca da beğenmedikleri kararların ardından da, “Savcı uyuma, Ergenekon sahada” diye tempo tuttular. Zapotocny’nin atılmasının ardından küfür ve kötü tezahüratın dozajını iyice artıran siyah-beyazlıların, PFDK’ya sevk edileceği ve en az 80 bin lirayla cezalandırılacağı ifade edildi.

Dereli: Küfür etti
Dereli, Zapotocny’e küfür ettiği için kırmızı kart gösterdiğini söyledi. Ne söylediğini açıklamak istemeyen Selçuk Dereli, “Ben anladım onun ne demek istediğini” diye konuştu, “Oyuncu zaten geldi, özür diledi. ‘Belki baskı ortamından etkilendim. Bir daha da futbolculuk hayatımda böyle bir şey yapmam’ dedi. Yöneticiler de geldi. Edilen küfürlerden üzüntü duyduklarını söylediler. Rüştü de özel bir çaba gösterdi” diye konuştu. Denizli’nin de maç sonrasında Dereli’nin yanına giderek özür dileği ve tebrik ettiği öğrenildi.

Başarısız yönetim
Kendi halinde giden maçta, faul ve kart uygulamalarında standardı yakalayamadı.

Musa’ya, verdiği karara elle, kolla itiraz için sarı kart gösterdi. Aynı itirazı aynı şekilde arka arkaya iki defa yapan Serdar Özkan’a ise kartını çıkarmadı.
Zapotocny golden önce rakibini arkadan çekti, faul bile vermedi. Zafer’e kayarak topa müdahale etmesine rağmen sarı kart gösterdi. İbrahim Toraman’a müsabaka süresince Roberts’e yaptığı faullere karşın kart göstermeyerek aşırı hoşgörülü davrandı.
Zapotocny’ye, Roberts’e yaptığı sert hareket sonrası sarı kart göstermek üzereyken, herhalde küfür etti ki, Çek oyuncuyu direkt kırmızı kartla oyundan attı. Sarı kartlı Emin’i topu kasıtlı elle kesmesinden dolayı ikinci sarıdan kırmızı kartla ihraç etmeliydi. İyi niyetli, futbol oynama isteği içinde olan futbolculara rağmen avantajlara dikkat etmemesi, faul ve gösterdiği kartlardaki hatalı uygulamalarıyla yönetimi vasatın altında kaldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 12:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?