27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Kartal, Gül'den yardım istedi

Kartal, Gül'den İnönü için destek istedi

Beşiktaş, önceki gün görkemli bir törenle Fulya Süleyman Seba Kompleksi'nin açılışını yaparak önemli bir gayrimenkulün sahibi oldu. Bu tarihi açılışa yoğun gündemine rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de iştirak ederek Siyah-Beyazlı camiayı yalnız bırakmadı.

Kısa süreli de olsa açılışa katılan Cumhurbaşkanı Gül, bu tür büyük projelerin diğer takımlara da örnek olması gerektiğini söyledi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Kayseri'nin yeni statlar yaptığını, bunun da Türk futbolunun gelişmesi adına önemli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül'ün bu sözleri yeniden yapılması planlanan İnönü Stadı'nı tekrar gündeme getirdi. Açılışa gelen Beşiktaşlılar ise Gül'ün bu sözleri, üzerine İnönü Stadı'nın yeniden modernize edilmesi için Cumhurbaşkanı'ndan yardım istedi. Siyah-Beyazlılar, Beşiktaş taraftarı olarak bilinen Gül'den bu projenin gerçekleşmesi için bürokratik işlemlerin aşılması konusunda tempo tutarak destek talep etti.

Başkan Yıldırım Demirören de Fulya Süleyman Seba Kompleksi'nin ardından yeni stat için kolları sıvamaya hazırlanıyor. Kültür Bakanlığı'ndan çıkacak izinleri bekleyen Demirören, bu konuda en büyük desteği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den bekliyor. Siyah-Beyazlıların yeni stat konusundaki hassasiyetini gören Gül'ün ise Boğaz'ın silüetine uygun olarak inşa edilecek stat için her türlü yardımı yapması bekleniyor. Başkan Demirören'in önümüzdeki günlerde yeni statla ilgili Cumhurbaşkanı'na bilgi vererek, Gül'den 'yeşil ışık' bekleyecek. Siyah-Beyazlı yönetim, gerekli iznin alınması halinde yeni stadı 18 ayda tamamlamayı planlıyor. İnşaatın başlamasıyla birlikte Siyah-Beyazlı ekip, önümüzdeki sezon maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacak.

Hatırlanacağı gibi Demirören, 2008'deki mali kongrede yapacakları stadın projesini hazırlamış ve kongre üyelerine sunmuştu. Buna göre tarihî eser statüsünde bulunan deniz tarafındaki tribünlerin olduğu bölüme bir amfi tiyatro yapılacak. Şu andaki stadın arkasındaki otoparkda inşaata dahil edilerek üstü tamamen kapalı modern bir stadyum görünümüne kavuşturulacak. Statta büyük bir konferans salonu bulunacak, bunun yanı sıra restoran ve alışveriş alanları sürekli kullanıma açık olacak. Özellikle yapılacak yeni localarla birlikte Siyah-Beyazlı kulüp 40-50 milyon dolar arası bir gelir elde edecek.

Mali Kongre'de sert rüzgârlar esecek

Siyah Beyazlı kulüpte pazar günü yapılacak kongrenin gergin geçmesi bekleniyor. Başkan Yıldırım Demirören ve ekibinin Fulya projesini koz olarak kullanacağı mali kongrede muhalefet de boş durmuyor. Muhalefet özellikle kongreye üyeler dışında taraftar gruplarının girmemesi için sıkı bir kontrolün getirilmesi isteyecek. Muhalif gruplar aynı zamanda yönetimi olağanüstü kongreye zorlamak için kongre üyelerinden imza karşılığı yazılı belge toplayacak. 100'ün üstünde imza toplanırsa bu genel kurula gitme kararı gündeme alınacak. Bu da kongre üyelerinin oylamasına sunulacak. Katılımın % 50'den fazlası eğer genel kurulu gitme kararını uygularsa iki ay içinde başkanlık seçimine gidilecek. Bu rakama ulaşılmasa bile Yıldırım Demirören yönetimine karşı ciddi bir muhalefetin olduğu ortaya konulacak. Bunun yanı sıra Cengiz Sarıkaya ve Hürser Tekinoktay'ın Fulya projesi ile ilgili açtığı davalar gündeme gelecek. Bir önceki kongrede yönetimi ibra etmeyenlerin sayısı 20 olarak gözükürken bu defa rakamın daha da artması bekleniyor. Ayrıca kulübün 132 milyon TL'yi bulan borcu da gündeme getirilecek. Yönetim de kongrede muhalefetin göstereceği tepkiye karşı hazırlıklarını yapıyor. Başkan Yıldırım Demirören'in Fulya projesini ve İnönü Stadı'nın yapılmasını ön plana çıkaracak. Demirören ve kurmayları bunun dışında Anadolu'dan gelecek üyelere konaklama imkanları tanıyacak ve kongre sonrası üyeler Trabzon maçına götürülerek onlara jest yapılacak.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 00:27:52
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 00:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?