16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Kartal, yabancı hakemde ısrarlı

Beşiktaş'ın bu sezon deplasmanda oynadığı üç derbide de hakem hatalarına maruz kalması sebebiyle Siyah-Beyazlı yönetim, Merkez Hakem Kurulu'na adeta ateş püskürüyor. Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, derbi maçlarda yabancı hakemler istediklerini yineleyerek, "Derdimizi sezon başından beri anlatmaya çalışıyoruz. Konuşuyoruz, ceza alıyoruz. Haklılığımızı kime anlatacağız? Lig başladığından beri her hafta hakem skandalı yaşıyoruz. Sezon başından beri 11 puanımız çalındı. Hakemlerin Beşiktaş'a karşı bu davranışlarını şiddetle protesto ediyorum." şeklinde konuştu. "Artık üzerimizde fazla oyunlar oynanmasın." diyen Erdoğan, bundan sonra en azından derbi maçlara yabancı hakemler getirilmesini istediklerini ifade etti. Fenerbahçe derbisinde verilmeyen golün maçı katlettiğini belirten Erdoğan, "Gol atılıyor, zaman geçtikten sonra bu gol iptal ediliyor. Ayrıca atılan gol öncesi faul de yoktur. O pozisyona yazıktır." dedi. Başkan Yıldırım Demirören de, haklarını koruyacaklarını ifade ederken adeta bir manifesto yayımlayarak Futbol Federasyonu'na meydan okudu. Demirören, bildiriyi önceki gece yöneticiler, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve Menajer Sinan Engin ile birlikte hazırladı.

Bu arada Başkan Yıldırım Demirören'in, "Sivasspor maçına PAF takımıyla çıkacağız." açıklamasının ardından, Siyah-Beyazlı tribünlerin önemli taraftar gruplarından "Çarşı Grubu" da kendisine ait internet sitesinde Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a sert tepki gösterdi. İnternet sitesinde, Ulusoy ve Yıldırım'ın fotoğrafları yan yana ve üzerlerine çarpı konulmuş şekilde yer alırken, "Türk sporunun içine ettiniz!!! Bu lig için fazla şerefliyiz!" görüşlerine yer verildi.

Hakem hataları 11 puana mâl oldu

Beşiktaş'ın geride 11 haftada hakem hataları nedeniyle 11 puan bırakması Siyah-Beyazlı camiada tepkiyle karşılandı. İşte Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun bu sezon için çıkardığı hakem hataları:

Beşiktaş-Konya (3-1): Selçuk Dereli, El Saka'nın Delgado'ya yaptığı kırmızı kartlık hareketi görmedi.

Kasımpaşa-Beşiktaş (1-2): Hüseyin Göçek, Ricardinho'ya yapılan penaltıyı vermedi.

Beşiktaş-Kayseri (0-0): Kuddusi Müftüoğlu, Kayserisporlu 6 futbolcuya sarı kart göstermesine rağmen, bir kırmızı kart bile çıkartamadı.

Ankara-Beşiktaş (0-0): Hakem Vedat Yüksel ve yardımcısı Adil Sinem'in büyük hatasıyla, bariz golümüz verilmedi, 2 puanımız gitti.

Beşiktaş-Denizli (3-2): Hakem Yunus Yıldırım, Tello'ya yapılan penaltıyı vermedi. Allyson'un Nobre'ye kırmızı kartlık tekmesini, sarı kart ile geçiştirdi.

Galatasaray-Beşiktaş (1-2): Selçuk Dereli, Galatasaray'a olmayan bir korner ve olmayan bir penaltıyı ikram edince, takımımız üç puandan oldu.

Trabzon-Beşiktaş (2-3): Maçın 80. dakikasında kaleci Rüştü, topa göğsü ile müdahale etmesine karşın yan hakeminin uyarısına uyan hakem Bülent Yıldırım, haksız bir şekilde Rüştü'ye topa elle dokunduğu gerekçesiyle kırmızı kart gösterdi. 3 değişiklik hakkı kullanıldığı için kaleye Bobo geçti.

Fenerbahçe-Beşiktaş (2-1): Hakem İsmet Arzuman, uzatma dakikalarında Beşiktaş'ın golünü faul gerekçesiyle vermedi. Faul verdiği pozisyonda da faul yoktu. 2. yarının ortalarında Deivid'in Serdar Özkan'a yaptığı faul sarı kartlıktı; fakat sarı verip 2. sarıdan Deivid'e kırmızı kart göstermedi.

İŞTE BEŞİKTAŞ'IN MANİFESTOSU

1-Biz o kadar büyüğüz ki, bizi sahada yenemedikleri için ancak hakem oyunlarıyla yenmeye uğraşıyorlar.

2-Affan Keçeci istifa edecek. Beşiktaş'ın haklarını savunamayan Beşiktaş delegesinin federasyonda işi yok.

3-Hakem İsmet Arzuman hemen düdüğü bırakacak.

4-Türkiye'de 2 takım yaratılmak isteniyor! Ama maalesef Beşiktaşlılar arasında da buna uyanlar var.

5-Türkiye Beşiktaş'sız, Beşiktaş da Türkiye'siz yapamaz. Sivasspor maçına PAF takımla çıkıyoruz. Bu kesin kararımızdır.


6-Taraftarımızdan da Sivasspor maçına gelmemelerini rica ediyoruz. Beşiktaş'ın sponsorları da ligden çekileceklerse, isterlerse çekilebilirler.


7-İki derbi maçta hakem oyunlarıyla yenildik, zaten iki rakibimiz var. Herkesin bunu düşünmesini istiyoruz.

8-Gerekirse sezon sonuna kadar PAF takımıyla maçlara çıkacağız. Biz çok büyüğüz ki, ancak bizi saha dışı oyunlarla engelleyebiliyorlar.

Zaman
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 04:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?