18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Kartal ilk yenilgisini aldı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Gaziantepspor'a 3-2'lik skorla mağlup oldu. Siyah-beyazlı takım, bu sezonki ilk yenilgisini almış oldu.

Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda oynanan karşılaşmada siyah-beyazlı takımın gollerini 15. dakikada Olcay Şahan ile 67. dakikada Hugo Almeida kaydetti.

Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri ise 49. dakikada Sosa, 76. dakikada penaltıdan Cenk Tosun ve 90+2. dakika Orhan Gülle attı.

Gaziantepspor bu galibiyet ile puanını 6'ya yükseltti. Bu sezonki ilk yenilgisini alan Beşiktaş ise 8 puanda kaldı.

Siyah-beyazlı takım ligin 6. haftasında Sivasspor'u konuk edecek. Gaziantepspor ise deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.

MAÇTAN NOTLAR

- 90+2. dakika: Orhan Gülle ceza alnı dışından attığı golle skoru 3-2 yaptı.
- 76. dakika: Cenk Tosun, penaltıdan attığı golle skoru yeniden dengeledi. 2-2
- 67. dakika: Fernandes'in ortasında altı pas içinde kafa vuran Almeida, skoru 2-1 yaptı.
- 49. dakika: Ev sahibi takım, Sosa ile skoru 1-1'e getirdi.
- İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
- 15. dakika: Beşiktaş, Olcay Şahan'ın attığı golle 1-0 öne geçti.
- 10 dakika: Fernandes'in ortasında arka direkte Almeida kafayı vurdu ancak top yan ağlarda kaldı.
- Mücadele iki takımın da karşılıklı pozisyonları ile başladı.

Yönetim hazır

Beşiktaş yönetimi Gaziantepspor deplasmanında futbolcuları yalnız bırakmadı. Levent Erdoğan, Tamer Kıran, Ahmet Kavalcı, Yalçın Yılmaz, Deniz Atalay, Seyit Ateş gibi önemli yöneticilerin yanı sıra Siyah Beyaz Derneği kurucuları Hüseyin Orfa, Fatih Kaya, Bülent Esen ile çok sayıda taraftar Kamil Ocak Stadı’nda takımlarını desteklediler. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ise karşılaşma öncesi Teknik Direktör Samet Aybaba’yı telefonla arayarak başarı diledi.

25 kg baklava siparişi verildi

Beşiktaş Futbol Komitesi’nden Ahmet Kavalcı karşılaşma öncesi kamp yaptıkları otelin yanında bulunan baklavacıya 25 kg paketler halinde şöbiyet ve fıstık siparişi yaptırdı. Yöneticilerin ise yakınlarına ve ailelerine götürmek üzere 15 kg baklava almaları dikkat çekti.

Fernandes’in ısrarı

Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Fernandes, sakat bileğine rağmen forma giymek istemesi üzerine Teknik Direktör Samet Aybaba’yı ve oyuncuları duygulandırdı. Kulüp doktorlarının oynatılmasının sakıncalı olduğu raporu verilmesine rağmen ısrarla takım arkadaşlarını yalnız bırakmak istemediğini belirten Fernandes “Benim ya da başka birinin sakat olması önemli değil. Beşiktaş sezona çok iyi başladı. Taraftarlarımıza başarı sözümüz var. Beşiktaş’ın büyüklüğünü taraftarlara ve bize inananlara kanıtlamalıyız. Sahadan ancak yürüyemezsem çıkarım” demesi üzerine soyunda odasında son anda kadroya alındı.

Beşiktaş Futbol Komitesinden Ahmet Kavalcı “Lider futbolcu budur. En önemli deplasmanımız da takımı olumlu yönde motive etti. Bizleri heyecanlandırdı. Takım arkadaşlarını hırslandırdı. Karşılaşma öncesi takıma büyük moral oldu” yorumunu yaptı

Kızıl taraftarla maç izledi

Gaziantepspor yöneticisi Mehmet Kızıl karşılaşmayı taraftarların arasında izleyerek takımına destek verdi. Beşiktaş karşılaşmasını taraftarların arasında izlemek için söz verdiğini ifade eden Mehmet Kızıl “Biz Gaziantepspor’a gönül verdik. Taraftarların yeri bana şeref tribününden daha keyif verdi. Burada coşku ve heyecan var” yorumunu yaptı.

...
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2012 Cumartesi 22:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?