18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Kartal kapıyı araladı

Ligde son 4 maçta 3 yenilgi ve 1 beraberlik alan Beşiktaş, bir saatten fazla 10 kişi oynayan Braga karşısında ilk raundu rahat kazandı. UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında Beşiktaş, deplasmanda geçen yılın finalisti Braga'yı 2-0 yenerek, İstanbul'daki rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı.

Siyah-beyazlı takımın gollerini 37. dakikada Sivok ve 58. dakikada Simao kaydetti. İki golün de asistini yapan Manuel Fernandes, galibiyette önemli rol oynadı.

Ev sahibinde Barbosa, 29. dakikada ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Rövanş 23 Şubat'ta

İki takım arasındaki rövanş maçı, 23 Şubat Perşembe günü 22:05'te Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanacak. Temsilcimiz, 3. tura yükselmesi halinde, Lazio-Atletico Madrid eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Beşiktaş nasıl tur atlar?

İstanbul'daki mücadelede elde edeceği her türlü galibiyet ve beraberlikte adını bir üst tura yazdıracak olan siyah-beyazlı takım, tek farklı yenilgilerde de turlayacak, 2-0'ın üzerindeki 2 farklı mağlubiyetlerde ise elenecek. İnönü Stadı'nda normal süre 2-2 sonuçlanırsa, önce uzatmalar oynanacak, eşitlik bozulmazsa penaltı atışlarına gidilecek.

BRAGA: 0 - BEŞİKTAŞ: 2
Stat: Estadio Municipal de Braga
Hakemler: Kevin Blom, Sander van Roekel, Berry Simons
Braga: Quimm, Salino, Douglao, Ewerton, Lopes (Dk. 74 Paulo Cesar), Custodio (Dk. 68 Ruben Amorim), Hugo Viana, Alan, Mossoro (Dk. 46 Carlos Carlao), Barbosa, Lima
Beşiktaş: Cenk, İbrahim, Sivok, Egemen, Tanju (Dk. 88 Ekrem Dağ), Ernst, Necip, Veli, Fernandes, Simao (Dk. 90+1 Mustafa Pektemek), Quaresma (Dk. 66 Almeida)

AVRUPA LİGİ'NDE GÜNÜN DİĞER SONUCU

Rubin Kazan 0-1 Olympiakos
Gol: Dk. 71 David Fuster
Kırmızı kart: Dk. 73 Balazs Megyeri (Olympiakos)

Forvetler yedek soyundu

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, gol yollarında etkili oyuncuları Hugo Almeida, Mustafa Pektemek ve Edu'yu ilk 11'e almazken, ligde kırmızı kart cezası nedeniyle son iki maçta oynayamayan Quaresma'ya ise ileri uçta görev verdi.

Üç Portekizli sahada

Siyah-beyazlıların Portekizli futbolcuları Ricardo Quaresma, Manuel Fernandes ve Simao Sabrosa, ülkelerinin takımlarına karşı Beşiktaş formasıyla mücadele etti. Kartal'da diğer Portekizli futbolcular Almeida ve Julio Alves ise yedek kulübesinde oturdu.

Carvalhal, doğduğu kentin takımına karşı

Carlos Carvalhal, doğduğu, futbola başladığı ve teknik direktörlük yaptığı Braga takımına karşı Beşiktaş'ın başında sahaya çıktı.

Beşiktaş'ı yalnız bırakmadılar

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden ve İstanbul'dan Braga'ya gelen yaklaşık bin 500 siyah-beyazlı taraftar, Municipal Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümde tezahürat yaparak takımlarını destekledi. Taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan futbolcuları tribüne çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.

Bu arada taraftarlar, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e tepki gösterip, "Yeter Yıldırım Demirören" ve "Fenerbahçe'ye başkan olsana" diye tezahürat yaptı

Tribünler dolmadı

Karşılaşmanın yerel saatle 17.30'da başlaması nedeniyle 30 bin kapasiteli Municipal Stadı'nın tribünlerinde büyük boşluklar gözlendi.


 

...
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2012 Salı 21:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?