15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kasımpaşa-Fenerbahçe: 1-2

90'+3 COLİN KÂZIM NET POZİSYONU KAÇIRDI. R.Carlos'un pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Colin'in vuruşu dışarıya gitti ve maçın da son düdüğü çaldı. Fenerbahçe haftayı üç puanla kapattı.
86' VOLKAN'DA ÖNEMLİ BİR KURTARIŞ. Moritz ceza yayı üstünden çok sert vurdu ancak kaleci Volkan üstüne gelen topu kontrol etti.
86' Appiah nefis bir röveşata denemesine girişti ceza sahası içinde ama dışarıya attı topu.
84' Ali Bilgin, ceza sahasına girerken Appiah'la verkaç yapmak istedi ve topu kaybetti.

78' Oyuncu değişikliği Tümer Metin Ali Bilgin
77' TEHUE'NİN KAFA VURUŞU VOLKAN'DA KALDI. Hiç beklenmedik bir anda Moritz'in ortasıyla ceza sahasında buluşan Tehue'nin köşeye giden kafa vuruşu Volkan'da kaldı.
74' Bu dakikalarda tempo düştü oyunda.
72' Oyuncu değişikliği Deivid Colin Kazım
71' Gökhan Gönül yine ileriye çıktı, ceza sahasına girip, yerden ortaladı; Kasımpaşa savunması kesti.
70' Deivid sağdan Tümer'in bulunduğu noktaya ortaladı ancak savunma başarılıydı.
69' R.Carlos önünü boş bulunca 35 metreden çaktı ancak kaleci Sinough rahat kontrol etti.
68' Deivid sağ çizgiden ilerlemek istedi, arkadan sert bir faul yaptı Gökhan.

64' Fenrbahçe birkaç dakikadır sağlı sollu orta ve kornerlerle yüklendi ancak sonuç alamadı bu ataklardan.
62' Fenerbahçe'de Vederson 35 metreden sert vurdu, savunmadan seken top kornere gitti.
61' Roberto Carlos cıva gibi ileriye fırladı orta sahada kzanadığı topla ve Cihat'tan sıyrıldı ancak çaresiz kalan Cihat arkadan bir faulle indirdi Carlos'u ve sarı kart gördü.
60' Fenerbahçe yine Vederson'un ortasıyla tehlikeli oldu ancak Halid Sinough bir boksör gibi yumruklayarak uzaklaştırdı topu.
59' R.Carlos tam bir "Roberto Carlos frikiği" kullandı yaradana sığınmak suretiyle ama savunmada kaldı top.
58' Kasımpaşa atağı tehlikeliydi, Faruk istediği gibi vuramadı. Atağın devamında aynı oyuncunun ortasını almak isteyen Tehue, faul yaptı ve itirazdan ötürü bir de sarı kart gördü.
58' Sarı Kart Kahne
57' Fenerbahçe ceza sahasının hemen dışından kazanılan serbest vuruşu hızlı kullandı ve Aurelio'nun hafif çaprazdan attığı mermiye benzer şut, az farkla dışarıya gitti.
56' GÖKHAN'IN VURUŞUNU SİNOUGH ZORLUKLA KURTARDI. Kasımpaşa savunmadan çıkmak isterken ceza sahası içinde pres uygulayan Gökhan Gönül, topu kazandı ve sağ çaprazdan çok sert vurdu. Kasımpaşa kalecisi zorlukla önledi bu şutu.
54' Semih adeta Energizer tavşanı gibi, hiç durmuyor. Yine pozisyona girdi genç oyuncu ama kafa vuruşunda top dışarıya gitti.
52' Faruk bu kez de sol kulvardan hareketlenmek istedi ancak topu kazanmak isterken, Lugano'ya faul yaptı.
49' Farul ceza sahasına ortaladı. Volkan çıkıp topa sahip olduktan sonra, Jens Berthel'in bir hareketi oldu Volkan'a ve hafif bir gerginlik yaşandı orada. Her zaman olduğu gibi Lugano olay yerinde bitiverdi ama gerginlik büyümedi.
48' Tehue yine ceza sahasında topu kontrol etti ancak bu kez 3 Fenerli birden üstüne çullanınca pozisyon bulamadı.
48' SEMİH GOLE YAKLAŞTI. Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Vederson ortaladı, iki savunmacının arasında Semih son anda ayak koydu ancak top dışarıya gitti.
46' Olimpiyat Stadı'nda ikinci yarıya Kasımpaşaspor başladı. Evsahibi takımda Alpaslan'ın yerine deneyimli futbolcu Cihat oyuna girdi.

45'+3 Ve İstanbul'da ilk yarı sona eriyor. İlk yarı sonucu "Kasımpaşa 1-2 Fenerbahçe".

45'+2 Kasımpaşa kontratağa çıkacaktı, Appiah zamanında müdahele etti topa.
45' Kasımpaşa atağında Tehue yine kaleyi zorladı ancak savunma karşıladı. Akabinde Fenerbahçe kontratağı tehlikeli olabilirdi ama Deivid hoyratça kaybetti topu.
44' Kornerden gelen topta, Faruk Bayar'ın ters vuruşunu Kasımpaşa kalecisi Sinough topu kontrol etti.
43' Fenerbahçe kornerini Tümer kullandı, devam eden atakta top yine korneren çıktı.

-37' GOL GOL GOL!.. Tehue attı ve farkı bire indirdi. Fenerbahçe savunmasında Vederson'un kaleciye gönderdiği pas kısa düşünce, Tehue araya girdi ve ceza sahası çizgisinden çok sert ve düzgün bir vuruş yaparak Volkan'ı avladı.
36' FARUK İNANILMAZ BİR POZİSYONU KAÇIRDI. Kasımpaşa atağında Fatih'in pasıyla ceza yayuı üstünde buluşan Faruk, nefis hareketlerle Edu ve Lugano'yu oyundan düşürdü. Kaleyi karşıdan gördüğü halde yaptığı vuruş ise az farkla dışarıya gitti.
35' SEMİH NET POZİSYONU KAÇIRDI. Vederson'un ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Semih, hafif çaprazdan sert vurdu ve üstten dışarıya attı topu.
34' Semih'in kafa vuruşu tehlikeli olabilirdi ama kaleci Sinouh topu kontrol etti.
32' VOLKAN GOLÜ ÖNLEDİ. Tehue yine ceza sahasına gönderilen uzun topu kontrol etti ve sol çaprazdan kaleyi gördü. Volkan uzanarak iki hamlede kontol etti topu.
29' Appiah ceza sahası dışından vurdu gelişine ama savunmada kaldı top.
26' Oyun yavaşladı bu dakikalarda. Şimdi de Kasımpaşaspor'dan Moritz sakatlık geçiriyor.
25' Gökçek Vederson'un tedavisi yapıldı ve Brezilya asıllı Türk futbolcu yeniden sahay döndü.
23' Fenerbahçe'de Vederson, bu maçta ikinci kez sakatlık geçiriyor. Vederson'a nüfus cüzdanındaki adıyla, yani "Gökçek" diye hitap eden var mıdır; bu merak ediliyor.
22' Fenerbahçe çok etkili futbolo oynuyor şu ana kadar. Kasımpaşaspor kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanıyor.
19' Deivid kanat değiştirdi ve Tümer'in ara pasıyla sol kulvarda çizgiye yakın yerde top aldı. Semih'e doğru gmnderdiği ortaya savunma dokundu.
17' Kolibaly sağ çaprazda, taç çizgisi dibinden kaleye doğru gönderdi ancak çok yavaş bir vuruştu bu.
15' TEHUE'NİN ŞUTU DİREKTEN DÖNDÜ. Ceza sahasının hemen önünde kaleye sırtık dönük top alan Tehue, Edu'ya rağmen yüzünü döndü ve mermi gibi bir şut çıkardı. Volkan topun direkte patladığını görebildi sadece.
13' GOL GOL GOL!!!.. Deivid attı, 2-0 oldu. Roberto Carlos'un şahane pasına hareketlenen Semih, çizgiye yakın bir yerden ortaya çevirdi ve arka direkte bomboş kalan Deivid kafayla topu ağlara gönderdi.
13' Gol Deivid
12' Sol kanattan Faruk tehlikeli bir orta çıkardı. Kaleye yönelen top az farkla dışarıya gitti.
10' Fenerbahçe'de Vederson bir sakatlık geçiriyor şimdi, oyun durdu Olimpiyat Stadı'nda.
8' Mortiz uzaktan vurdu, top savunmada eridi.
7' GOL GOL GOL!!.. Tümer serbest vuruştan nefis bir gol attı. Ceza yayının hemen gerisinden nefis bir plase çıkaran Tümer, topu doksandan ağlara gönderdi.
7' Gol Tümer Metin
6' SEMİH GOLE YAKLAŞTI. Sağ kanattan Gökhan ileri çıktı ve ortaladı. Semih, Berthel'den önce kafayla dokundu ters tarafa doğru ama auta gitti bu top.
6' Tümer ceza yayının hemen gerisinde yerde kaldı. Fenerbahçe serbest vuruş kullanacak.
5' Maçta ilk beş dakika geçilirken topa daha çok sahip olan takım Fenerbahçe oldu. Semih yine karıştırıcı, kurcalayıcı futbol oynuyor.
3' Deivid ara pasla Semih'i pozisyona sokmak istedi, Berthel araya girdi.
3' Semih, Deivid'in uzun topuna hareketlendi ceza sahasında. TRopa sahip olup geridek Wederson'a çıkarttı ancak yeniden Semih'e iletilen pas esnasında yardımı hakemin bayrağı havadaydı.
1' Ve Zafer Önder İpek'in ilk düdüğüyle Fenerbahçe maça başladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, uzun süren sakatlık dönemini geride bırakan Appiah'ı Turkcell Süper Lig'de Kasımpaşa karşısında ilk 11'de görevlendirdi.


Ligdeki son iki hafta maçında ikinci yarılarda maça dahil edilerek oynama şansı bulan Appiah, Kasımpaşa maçında sakat olan Deniz'in yerinde görev aldı. Appiah son olarak ligde geçen sezon Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan ettiği 32. haftadaki Trabzonspor karşılaşmasında ilk 11'de yer almıştı.


Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Alex'in yerine ise Tümer ilk 11'e dahil edildi. Son olarak ligin 3. haftasındaki Sivaspor mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıkan Tümer, geçen haftaki Konyaspor maçında ikinci yarıda 63. dakikada oyuna girmişti.


Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Alex ve Deniz'in yanı sıra kart cezalısı Kezman maç kadrosunda yer almadı.
Sarı-lacivertli ekipte Kezman'ın yokluğunda forvette yine Semih görev alırken, Brezilyalı çalıştırıcı savunmanın sağında, lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki son iki maçta olduğu gibi Gökhan'ı görevlendirdi.

-TRİBÜNLERİ BİRLİKTE SELAMLADILAR-

İki takım futbolcuları maç öncesi yapılan seremoninin ardından el ele tribünleri selamladı.
Birlikte tribünlere giren iki takım futbolcularının taraftarı selamlaması tribünlerden de alkış aldı.

-MAÇA İLGİ AZ-

Fenerbahçeli taraftarlar Kasımpaşa maçına fazla ilgi göstermedi. Az sayıda Kasımpaşasporlu taraftarın yanı sıra yaklaşık 7 bin sarı-lacivertli taraftar karşılaşmayı izledi. Fenerbahçe'nin bu sezon ligin ilk haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptığı maçta daha çok taraftar yer
almıştı. Taraftarların tribünlerde Türk bayraklarıyla yer almaları dikkat çekti.

-NOTLAR-

-Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Werner Lorant, Kasımpaşa'nın başında eski takımına karşı görev yaptı. Alman çalıştırıcının, maç öncesi bazı futbolcularla sohbet ettiği görüldü.


-PAF Ligi'nde Bahçelievler Stadı'nda yapılan karşılaşmada Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 2-0 yendi. Fenerbahçe'nin maçtaki gollerini İbrahim Yay ve Cenk attı.


-Kasımpaşalı futbolcular sahaya ''Güçlü kemikler için sağlıklı süt için'' pankartıyla çıktı.


-Alex'in yokluğunda Fenerbahçe'de Semih kaptan olarak sahaya çıktı.


-Maç öncesi okunan İstiklal Marşı'nın ardından, tribünler teröre tepki


göstererek, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' sloganıyla tempo tuttu.


-Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe montu giyerek tribünde oturduğu görüldü.

goal
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 21:06:39
Güncelleme :27 Ekim 2007 Cumartesi 21:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?