29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kayak Federasyonu hız kesmiyor

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 2 yıllık görev süreleri boyunca takım ruhu ve ekip çalışmasıyla önemli işler başardıklarını, ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, göreve geldikleri günden bu yana gerçekleştirdikleri icraatlar ve hedeflerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

2006 yılında kayak federasyonunun özerkliğini kazanmasıyla göreve geldiklerini hatırlatan Ayık, "2 yıllık zaman zarfı içinde hiç de küçümsenmeyecek işler başardık. 22'si yurt dışında olmak üzere 71 tane kamp düzenledik. Yurt dışı kamplar kayak için büyük önem taşıyor. 71 kamp bu süre için çok fazla. Hesapladığınız zaman her aya neredeyse iki kamp düşüyor. Ayrıca bu kampları yurt içinde birçok şehre yaymayı başardık. Artık sadece belli başlı illerde değil, birçok ilde kayak sporu yapılıyor. Bu da bizim sporcularımızı sürekli hazırladığımızı gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Ulusal ve uluslararası organizasyonlara öncelik verdiklerini belirten Ayık, "39 ulusal ve 53 uluslararası şampiyonada mücadele ettik. Düzenlediğimiz ulusal şampiyonaların farklı bir yönü ise giderek gelişmiş ülkelerin standartlarına yükselmemiz. Van, Hakkari, Bolu, Isparta gibi illerde tarihlerinde ilk kez şampiyonalar yaptık. Ayrıca geçen sene 5 ile verdiğimiz snow truck aracından bu yıl 6 ilimizin daha sahip olmasını sağladık. 53 uluslararası organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Bunlardan 15 tanesi Türkiye'de yapıldı. Yine ülkemizde Dünya Kupası final etabı gerçekleştirildi. Bu organizasyonlarda 29 altın, 31 gümüş ve 44 bronz olmak üzere toplam 104 madalya kazanmayı başardık. Kayaklı koşuda Balkanlar'ın en iyi ülkesi olduk" dedi.

Kayakta dünya markası olmuş ülkelerin federasyonlarıyla işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını dile getiren Ayık, geldikleri seviyenin ardından kendilerinin de Bosna Hersek, Kosova, Hindistan ve Azerbaycan gibi ülkelere yardım etmeye başladıklarını ifade etti.

"DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ"

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ile çok iyi diyalog kurduklarının altını çizen Ayık, "FIS'te 16 Türk ile temsil ediliyoruz. Özhan Koyuncu Tekerlekli Kayak Dünya Komite Başkanlığı'na seçildi. Yine Türkiye birçok ülkenin içinden sıyrılarak 2010 FIS Genel Kurulu'na ev sahipliği yapmaya hak kazandı. Bu genel kurulda başkan ve yönetim kurulu da belirlenecek ve 3 binden fazla konuk ağırlayacağımızı tahmin ediyoruz. 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları için de yoğun mesai harcıyoruz. Bu organizasyondan Türkiye'nin yüz akıyla çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

Federasyonun kurumsal bir yapıya kavuşması için sürekli çalıştıklarını ve bugüne kadar 11 talimat çıkardıklarını hatırlatan Ayık, bunların içinde yer alan doping talimatnamesinin birçok federasyonda bulunmadığına dikkat çekti. Eğitim faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini, bu konuda birçok kurs düzenlediklerini ve eğitici kitaplar bastırdıklarını söyleyen Ayık, göreve geldiklerinde sadece Alp disiplini ve kayaklı koşu disiplinlerinde faaliyet gösteren federasyonun bugün kayakla atlama, biatlon ve snowboard disiplinlerinde de faaliyet gösteren bir yapıya kavuştuğunu kaydetti. Ayık, tüm branşların başında kayak dünyasının söz sahibi ülkelerinden kariyerli antrenörlerin bulunduğunu ve bunun Türk kayağına çok olumlu katkılar yaptığını vurguladı. Başkan Ayık, bakanlık ve genel müdürlüğün desteğinin yanı sıra sponsorluk çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu konuda büyük yol aldıklarını ifade ederek, yakında büyük bir sponsorluk anlaşması yapmaya hazırlandıklarını müjdeledi.

Yaptıkları çalışmaları yeterli görmediklerini de anlatan Ayık, ''Tüm elde ettiğimiz başarılar, takım ruhu ve ekip çalışmasının ürünü.Yolun daha başındayız. Yapacağımız çok şey var. Türk kayağını uluslararası alanda iyi bir yere getirmek istiyoruz. Kısa sürede geldiğimiz yer çok iyi, ama yeterli değil. Mutlu sona ulaşabilmek, istediğimiz ve hedeflediğimiz varmak için daha çok koşmamız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 13:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?