16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Kayserispor, FIFA'ya gidecek

Sarı-kırmızılı kulüpte, Gökhan Ünal'ın peşini bırakmayan Galatasaray'a öfke çığ gibi büyüyor. Genel menajer Süleyman Hurma, "Sürekli taciz altındayız. Oyuncumuzun aklını çelmeye çalışıyorlar. Bardağı taşırdılar. Önce Federasyon'a, sonuç çıkmazsa FIFA'ya şikayette bulunacağız" dedi.

Kayserispor'un, Gökhan Ünal'ın peşini bırakmayan Galatasaray'a olan tepkisi giderek büyürken, sarı-kırmızılı kulüp konuyla ilgili önce Türkiye Futbol Federasyonu'na, ardından da FIFA'ya gitmeye hazırlanıyor.


Genel Menajer Süleyman Hurma, "Bu konuda tüm Anadolu takımlarının öncülüğünü yapmak istiyoruz. Sürekli taciz altındayız. Buna son vermek için her yola başvuracağız" dedi.


Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile defalarca görüştüklerini belirten Hurma, "Biz kibarca bu işin olmayacağını söyledik. Böyle bir niyetimiz olursa önce kendilerinin haberi olacağını belirttik. Ama buna rağmen futbolcumuzla gizli bir şekilde görüştüler. Gökhan'ın aklını çeliyorlar" diye konuştu.


Olayların bardağı taşırdığını kaydeden Süleyman Hurma, "Sessiz kalmayacağız. Önce Futbol Federasyonu'na başvuracağız. Önlem alınmasını isteyeceğiz. Biz iyi bir takım kurmak için çalışma yaptık, hedefler koyduk. Buna herkesin saygı duymasını bekliyoruz.

Futbolumuz ancak bu şekilde renklenir. Diğer kulüplerin, futbolseverlerin bize destek vermesi gerekir. Bu tür olaylar sadece bize değil bütün Anadolu takımlarına oluyor. Federasyondan bir şey çıkmazsa FIFA'ya gideceğiz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.


Hurma, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da kendilerini hem Gökhan Ünal, hem de Mehmet Topuz için aradığını belirtirken, "Aziz bey bize Kayserispor'un huzurunu bozmak istemediklerini ancak satma gibi bir niyetimiz olursa talip olduklarını belirtti. Biz de kendisine teşekkür ettik. Ama Aziz bey ondan sonra bir kez bile ne bizi aradı, ne de futbolcularımızı. Galatasaray gibi davranmadı" ifadelerini kullandı.


Yasak gelebilir


Kayserispor Futbol Federasyonu'na başvurduğu taktirde ilginç bir ceza Galatasaray'ı bekliyor. Eğer Kayserispor'un şikayeti yerinde görülürse ve şikayet kanıtlanırsa o zaman Galatasaray Kulübü'nün Profesyonel Futbol ve transfer talimatının sportif cezalar başlıklı 35. maddesinin "Kulüpler için" hükmünün C bendine göre belirli bir dönem transfer yasağı ile cezalandırılması gerekiyor.


'Misilleme yaparız'

Kayserispor Başkanı Recep Mamur'un, Gökhan Ünal konusunda Galatasaray'a yazdığı zehir zemberek mektuptan sonra, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de sarı-kırmızılı kulübe sert çıktı.


Özhaseki, "Bu yaptıklarının elbette bir karşılığı olacaktır. Galatasaray kulübünün iki yıl daha sözleşmesi bulunan ve ısrarla verilmeyeceği açıklanan Gökhan'ı ayartmaya kalkması ayıptır. Sporun anlamına uzak ve etik olmayan bir davranıştır. Sürekli oyuncularımızın kafasını karıştırmak Galatasaray kulübüne bir yarar sağlamaz, aksine bizi hırslandırır" dedi.


Kayserispor Onursal Başkanı, "Şunu diliyor ve söylüyorum. Galatasaray kulübünden çok değil bir iki yıl içinde misilleme yaparak, bazı oyuncuları biz ayartacak hale geleceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bunu gerçekleştirmezsem, bana da Mehmet Özhaseki demesinler. Bakalım, oyuncu ayartmak nasıl oluyor görsünler. Anadolu takımlarını küçük, oyuncularını çantada keklik görme huylarından artık üç büyükler vazgeçsinler. Herşey para değil. Bu kentin de bir onuru, gururu vardır" ifadelerini de kullandı.

Halil Özer - Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 07:24:37
Güncelleme :25 Haziran 2007 Pazartesi 07:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?