19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Kayserispor Adana'da oynayacak

Kayserispor Kulübü Onursal Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Kadir Has Stadı tamamlanana kadar, sarı-kırmızılı takımın lig ve kupa maçlarını Adana'da oynayacağını söyledi. 

Öshaseki, Kadir Has Stadı'nın kısa süre içerisinde tamamlanması yolunda büyük gayret gösterdiklerini belirterek, "Türkiye'nin en önemli komplekslerinden biri olacak olan Kadir Has Stadyumu tamamlanana kadar, Kayserispor lig ve kupa maçlarını Adana 5 Ocak Stadyumu'nda oynayacak. İlk olarak gelecek hafta Malatyaspor ile yapacağımız Fortis Türkiye Kupası karşılaşmasını Adana'da oynayacağız. Süper Lig takımı hasreti çeken kardeş şehir Adana'da yapacağımız her maçın, sadece Adana'da değil, tüm Çukurova yöresinde futbolseverler tarafından ilgiyle izlenmesini bekliyoruz" dedi.

2007'de bitecekti
Kayseri Atatürk Stadı'nın yerine alışveriş merkezi yapacak olan firmanın "Stat bir an önce yıkılmazsa anlaşmadan çekiliriz" resti üzerine stadın yıkım işlemi hızlandırıldı. Kayserispor yönetimi de yeni stat hazır olmadığı için maçlarını Adana'da oynamayı kararlaştırdı.
Yapımı son aşamaya gelen Kadir Has Stadyumu'nun 2007 sonunda bitirilmesi öngörülmüştü.
Tribünlerinin tamamı kapalı ve ısıtma sistemli olarak planlanan 32 bin 864 kişi kapasiteli Kadir Has Stadyumu, maliyetinin ise 70 milyon lirayı bulacağı açıklanmıştı. Statta 16 kişilik 24 adet loca, 23 kişilik 2 adet loca, 80 kişilik kafe, 100 kişilik restoran da yer alacak.

REFERANS
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 08:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oguzhan sarapci IP: 85.104.205.xxx Tarih : 4.01.2009 19:18:23

bu stadda oynayacakları için çok sevindim ama stad biraz küçük olmuş büyük olsa daha iyidir