25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Kazanacağız

Basketbol camiasının sevilen isimlerden birisi. Performansı kadar onu ön plana çıkartan özelliği ise sıcakkanlılığı, efendiliği... Kişiliği ile taraflı-tarafsız herkesin sevgilisi olan Harun Erdenay’ın veliahtı olarak bile gösterildi. Efes Pilsen‘in de bu sezon en formda ismi.

Özellikle Kasun’un sakatlığında hocası ona çok zor görevleri verdi, rakiplerin en kalın oyuncularıyla kıran kırana mücadelelere girdi. Ancak iki hafta önce yaptığı fedakârlık her şeyden değerliydi... Efes ‘tamam ya da devam’ maçını Panionios deplasmanında oynarken, Kerem sahaya ayağındaki kırıkla çıktı. Mükemmel basketboluyla takımını zafere taşıdı.

Şimdi gözler Real maçında. Efes bir kez daha kader sınavında. Ve bu zorlu maç öncesinde söz, Efes’in dev yürekli yıldızında...
Real Madrid maçının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kaybetsek bile şansımız var ama biz işimizi kendimiz bitirmeye kararlıyız. Şartlar ne olursa olsun çıkıp savaşacağız, kazanacağız. Efes’i bu kritik noktaya biz getirdik, gerekeni yapacağız. Tek düşüncemiz TOP 16’ya yükselmek ve Avrupa’ya bambaşka bir Efes izletmek...

‘Artık iyi durumdayız’

Efes’teki 4. senem. Bence Efes’i 4 yıl içinde hak ettiği şekilde temsil edemedik. Şampiyonluk ve Avrupa’daki başarıları yaşatamadık. Bu sene çok iyi bir kadro kuruldu. Bu kadro yapılırken Kaya ile Kasun 5, Kakiouzis ile ben de 4 numara olarak düşünülüyordum. Ama Kasun’un sakatlığı benim sürelerimin artmasına neden oldu. Ben de takımı hedeflediğimiz yerlere taşımak için çalışıyorum. Sezona iyi başlayamadık ama toparlandık. Bunda yeni takım olmamızın etkisi büyüktü, birbirimize alıştıkça daha iyi hale geldik.

‘Bize yakıştıramadım’

Armani maçında ayak bileğim burkulmuştu. Sol ayak kemiğimin iç tarafta küçük bir parça kopma kırığı tespit edildi. Ağrılarım çoktu ama Panionios maçını kazansak bile 14 sayıyı bulamazsak gruptan çıkamama ihtimalimiz vardı. Böyle bir şey Efes tarihinde görülmemiş.

Ben o gün oynayıp oynamamayı düşünmedim, sadece ‘faydalı olur muyum’ sorusu vardı aklımda. Çünkü bütün hafta boyunca iğne tedavisi yapılmıştı ve sadece maçtan bir gün önceki idmana çıkabilmiştim. Ama ben kendime de arkadaşlarıma da içinde bulunduğumuz durumu yakıştıramadım. Bu nedenle sahada olmak istedim. İyi de oldu. CSKA maçında ise istediklerimizi yapamadık. Armani’nin Real Madrid’i yenmesi de kötü oldu. Ama biz de İspanya’da kazanacağız ve turu geçeceğiz.

‘Finalde Fener’i geçeriz’

Türkiye Ligi’nde önemli bir avantaja sahibiz. Şu ana kadar sadece tek yenilgi aldık ve büyük olasılıkla normal sezonu lider bitireceğiz. Tabi ki önemli olan kısım Play-Off’lar, ancak Ayhan Şahenk’te oynamanın da avantajıyla ben kolay kolay kimseye teslim olacağımızı sanmıyorum. Bence finali Fenerbahçe ile oynarız ve kazanan biz oluruz.

‘NBA trenini kaçırdım’

NBA trenini maalesef kaçırdım. Ülker izin vermiş olsa, San Antonio Spurs forması giyecektim ve iki yıl şampiyonluk yaşayacaktım. İçimde ukde olarak kaldı bu. Bu sezon Efes ile kontratım bitiyor. Aslında Avrupa’da oynamayı farklı bir vizyon kazanmak için istiyorum ama Efes’te de mutluyum. Burada kurulu bir düzenim var. Sezon sonunda tüm şartları çok iyi düşünüp kararımı vereceğim. Ancak 38-39 yaşına kadar basketbolu bırakmayı düşünmüyorum.

‘Ne mutlu bana’

Harun Abi’yle kıyaslanmak çok güzel bir şey ama buna haddim olmadığını düşünüyorum. Harun Erdenay benim de idolüm olmuştur. Şu anda da milli takımda menajerliğimizi yapıyor ve öyle bir insanla çalışmak gerçekten süper bir şey. Bana gelince, basketbola başladığım günden itibaren hep kendim gibi olmaya çalıştım. Egoları olan bir insan değilim. Normal hayatta da neşeli, pozitif enerjiye inanan bir insanım. Eğer etrafımdaki insanlara iyi bir imaj verebildiysem ne mutlu bana.

‘Örs 15 yıl demek’

Aydın Örs isminin gündeme gelmesi herkes gibi bizi de heyecanlandırdı. Efes Pilsen’i bugünlere getiren isimlerin başında Pano Natof ile birlikte Aydın Örs geliyor. Ben kendisinin her zaman Efes oluşumunun içinde olması gerektiğine inanıyorum. Gerek bilgisi, gerek saygınlığı, gerek duruşuyla çok çok önemli bir isim. Ben Efes Pilsen’in Aydın Örs ismiyle hem basketbol, hem de yönetim anlamında gelecek 10-15 yılını garanti altına alacağına inanıyorum.

‘Her şey Keremcan için’
Keremcan hayatımıza girdikten sonra her şey daha da güzelleşti. Evlat duygusunun farklı olduğuna inanıyordum ama yaşayınca daha iyi anlıyorsunuz. Şimdi eşim Elif’le ‘Daha önce neredeymiş bu’ diye birbirimize soruyoruz. Performansımdaki artışın nedenlerinden birisi de Keremcan. Çünkü sorumluluklarım arttı, her şeyi onun için yapıyorum.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 18:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?