24
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Kazanan ve kaybeden belli oldu

2010 Dünya Kupası Finalleri A Grubu maçında Uruguay, Meksika'yı 1-0 mağlup ederken, G. Afrika Kupaya veda etti.

Güney Afrika'da devam eden Dünya Kupası Finalleri'nde Meksika ile Uruguay, Rustenburg'daki 38 bin 646 seyirci kapasiteli Royal Bafokeng Stadı'nda karşı karşıya geldi. Uruguay'ın 1-0 üstünlüğü ile sona eren maçın tek golünü 43. dakikada Suarez kaydetti. Uruguay, bu sonuçla puanını 7'ye çıkarttı ve grubu birinci sırada tamamladı. Meksika ise 4 puanla ikinci sırada yer alarak, Uruguay ile birlikte son 16'ya kalan ikinci takım oldu.

Öte yandan ev sahibi Güney Afrika, Fransa'yı 2-1 mağlup etti. Güney Afrika, bu galibiyete rağmen averajla Dünya Kupası'na veda etti. Fransa ise grubu 1 puanla sonuncu sırada tamamlayarak büyük şok yaşattı.

Fransa ile ev sahibi Güney Afrika, 40 bin 911 seyirci kapasiteli Free State Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Güney Afrika 2-1 kazandı. Güney Afrika'nın gollerini 20. dakikada Khumalo ve 37. dakikada Mphela kaydetti. Fransa'nın tek golü ise 70. dakikada Malouda'dan geldi. Güney Afrika bu galibiyetle puanını 4'e çıkardı ancak aynı puandaki Meksika, averajla 2.'liği elde etti ve son 16'ya kalan takım oldu.

Grubu 1 puanla tamamlayan kupa favorilerinden Fransa, taraftarlarına büyük şok yaşattı. Bunun birlikte ev sahibi Güney Afrika'nın kupaya averajla veda etmesi de turnuvadaki bir diğer sürpriz oldu.

.
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 19:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?