31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

'Kendimi efsane gibi görmüyorum'

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, hiç kimseye şampiyonluk sözü veremeyeceklerinin altını çizerek hedeflerinin gelecek sezon şampiyonluğa oynayabilecek bir kadro oluşturmak olduğunu söyledi.

Daha önce Trabzonspor'da 2 yıl başkan yardımcılığı ve 4 yıl da başkanlık görevlerinde bulunan Sadri Şener, Trabzonspor'da başkanlık yapmak gibi onurlu bir göreve yeniden gelmenin heyecanını yaşadığını kaydetti. Trabzonspor'u özlenen eski günlerine kavuşturmak için ekibiyle birlikte gayretli bir çalışma içinde olacaklarını dile getiren Şener, birleştirici olacaklarını ve herkese kucak açacaklarını ifade etti.

İlk önceliklerinin futbol takımını ve teknik heyeti maçlara motive etmek olduğunu vurgulayan Şener, teknik heyete ve futbolculara bu anlamda güvenlerinin tam olduğunu söyledi. Trabzonspor'un puana ihtiyacı olduğunu belirten Şener, "Puana çok ihtiyacımız var. Trabzonspor'un ligdeki konumu bizim için çok önemli. Bunun için zorlu Ankaragücü karşılaşmasından 3 puanla ayrılıp üst sıralara tırmanmak istiyoruz. Onun için camia olarak bu maçlara odaklanmak zorundayız" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinde kulüp olarak etkinliklerinin süreceğini kaydeden Şener, adaletli, herkese eşit mesafede olan ve Türk futbolunun Avrupa'da söz sahibi olması için çalışan bir Futbol Federasyonu arzuladıklarını ve bu anlamda Trabzonspor olarak gayret göstereceklerini belirtti.

"KİMSEYE ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VEREMEYİZ"
Gerçekçi olmak zorunda olduklarını vurgulayan Şener, kimseye şampiyonluk sözü veremeyeceklerinin altını çizerek hedeflerinin şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak olduğunu söyledi.

"Borcu olmayan, şampiyon olmuş bir Trabzonspor bırakmak istiyoruz" diyen Şener, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sabit gelirlerine kavuşmuş, borcu olmayan ve şampiyon olmuş bir Trabzonspor bırakmak istiyorum. Avrupa'da başarılı olmuş bir takım oluşturmayı hedefliyorum. Bizim dönemimizde Avrupa'da çok başarılı sonuçlar aldık. Bu başarıların yerinde yeller esiyor. Nereyi ziyaret edersek edelim. Eski takımın resimleri duvarları süslemiş. Ama yeni takımın resmi yok. Eski resimlerin yerine yeni resimlerin konulabilmesi için mücadele vereceğiz".

Kendisini efsane başkan olarak görmediğini de belirten Şener, "Ben kendimi efsane bir başkan olarak görmüyorum. Kendi ekibiyle çalışmayı seçen bir insan olarak görüyorum. Yönetim kurulu içinde yer alan arkadaşlarıma güveniyorum. Hepimiz futbolun içinden gelen insanlarız. Hata yapacaklarını düşünmüyorum. Ekibimle Trabzonspor'un kaybolan prestijini yeniden kazanmak için çalışacağız" diye konuştu.

"TRANSFERDE KARADENİZ KIYISI ÜLKELER ÖNCELİĞİMİZ OLACAK"
Transferde Karadeniz'e kıyısı olan ülkelere öncelik vereceklerini dile getiren Sadri Şener, bu anlamda eski oyuncuları Şota ve Arçil'den faydalanmayı düşündüklerini belirterek şunları söyledi: "Bu ülkelerde futbol oynayan oyuncuların yapısı buraya daha yatkın. Uyum sorunu yaşacaklarını düşünmüyorum. Bu konuda eski oyuncumuz Şota ve Arçil'den çok istifade edeceğiz. Bize yardımları olacak. Bunun için yönetim kurulumuzun içerisinden bir komite oluşturacağız. Hocamızın bize verecek olduğu raporlar doğrultusunda transfer çalışmalarına erken start vereceğiz. Bu komitenin yanı sıra izleme komitesindeki arkadaşlarımızda görev yapacaklar. Gelecek senenin transfer çalışmalarına bu ayın sonunda başlayacağız. Hem yurt içerisinde hem yurt dışında taramalar yapacağız. Trabzonspor'a faydalı olacak isimleri tespit edip bünyemize katacağız. Trabzonspor'un bünyesine uygun oyuncuları bulup iyi bir kadro kurmayı hedefliyoruz".

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 12:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
METİN AKÇAY IP: 88.250.171.xxx Tarih : 13.02.2008 17:50:48

SLM BEN TRABZONSPORUMUZUN ŞİMDİKİ DURUMUNA ÇOK ÜZÜLÜYORUM.TABİ BUNDA SAYIN BAŞKANIMIZ NURİ ALBAYRAĞIN BÜYÜK KATKISI VAR.NİYE SORARSANIZ.ÇÜNKÜ NE TRANSFER NEDE BİR YILDIZ.HİÇBİR ŞEY YOK.BÖYLEMİ BAŞKANLIK YAPIYO BUNLAR.HİÇ TAKIMIMIZI DÜŞÜNEN YOK YANİ.ERSUN HOCA NE YAPSIN.ARTIK BEKLEMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK.SENEYE ŞAMPİYONUZ ARTIK.EN BÜYÜK TRABZONSPOR.BY BY