20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

'Kendimi Maradona gibi hissettim'

Sarı lacivertli takımla 1.5 yıllık sözleşme imzalayan Şilili futbolcu, Sevilla yerine F.Bahçe’yi tercih ettiğini söylerken, "Mental olarak hazırım. Zico isterse, 3 Şubat’taki G.Saray derbisinde seve seve oynarım" dedi.


FENERBAHÇE’nin sağlık problemi nedeniyle sezonu kapatan Appiah’ın yerine transfer ettiği Claudio Maldonado, dün kendisini 1.5 yıllığına sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza atarken, iddialı açıklamalarda bulundu. Sarı lacivertli yönetimin, Futbol Federasyonu’nun yabancı kontenjanını 6+2’ye çıkarmasından sonra önceki gece İstanbul’a getirdiği Şilili yıldız, Atatürk Havalimanı’ndaki atmosfer için "Bir anda kendimi Maradona gibi hissettim" yorumunu yaptı. Sarı lacivertli taraftarların coşku ve ilgisinin kendisini mutlu ettiğine dikkat çeken Maldonado, Fenerbahçe’de kalıcı olacağını ifade etti.

Dün sabah Kadıköy’deki Acıbadem Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen 28 yaşındaki Şilili futbolcu, eski kulübü Santos ile bağlantısını kesen belgeyi getirmediği için Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki imza töreni 3 saatlik gecikme ile gerçekleşti.

Sevilla yerine Fener’i seçtim

Asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve Murat Özaydınlı’nın hazır bulunduğu imza töreninde, Sevilla’nın da kendisi ile ilgilendiğini ancak Fenerbahçe’nin teklifinin daha cazip olduğunu dile getiren Maldonado, "Burada daha mutlu olacağımı düşündüm. Takımımda çok sayıda eski arkadaşım bulunuyor. Bu da beni rahatlatacaktır. Alex bana çok şey anlattı. G.Saray maçlarının önemini öğrendim. Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez oynayacak olmanın heyecanını taşıyorum. F.Bahçe’de kalıcı olmak istiyorum. Değerli bir takıma geldiğimi biliyorum. Birlikte başarıya koşacağız" mesajını gönderdi.

3 Şubat’taki G.Saray derbisiyle ile ilgili bir soruya Maldonado, "Mental olarak hazırım. Ancak iki haftalık dinlenme süremi hocam değerlendirecek. Zico isterse, seve seve forma giyerim" yanıtını verdi.

Gelmeden önce Alex’le konuştum

Daha sonra FB TV’de canlı yayına katılan Maldonado, sarı lacivertli taraftarların gösterdikleri ilgiye şaşırdığını belirtirken, "Kendimi Maradona gibi hissettim" dedi. Şilili futbolcu, canlı yayında şunları söyledi:

"Transfer teklifini almadan önce Alex’le konuştum. Bana, Türkiye’yi, F.Bahçe’yi anlattı. Böylesine güzide bir kulüpte oynama isteğim vardı. Sonunda bu kapı açıldı. Ben de düşünmeden kabul ettim. Bu teklif bana gurur verdi. Brezilya’daki 8 senelik sürede pekçok kupaya, şampiyonaya katıldım. Büyük tecrübe kazandım. Libertadores ile Şampiyonlar Ligi birbirine benziyor. Ama Şampiyonlar Ligi daha büyük bir organizasyon. Çok önemli bir vitrin. Ben de bu ligde oynamak için F.Bahçe’yi tercih ettim. Orta sahada defansif olarak oynuyorum. Takım içinde yardımlaşmayı ve paslaşmayı seviyorum.

Sakin olduğum için rahat top çalıyorum

Saha içinde defansif olarak daha çok koşuyorum. Sakin bir kişiliğim var. Sakinliğimi ve aklımı kullanarak, çok rahat top çalıyorum. "

Öte yandan imza töreninden sonra Maldonado’ya Fenerbahçe taraftar kartı hediye edildi. 1.5 yıllık opsiyonlu sözleşme imzalayan Şilili futbolcu daha sonra stada giderek 3 Ocak doğumlu olduğu için 33 numaralı formayı seçerek basın mensuplarına poz verdi.

F.Bahçe ile ilk antrenmana bugün çıkacak olan Maldonado, takım arkadaşlarıyla tanışacak. Fenerbahçe Yönetimi Şampiyonlar Ligi isim listesine Maldonado’yu da ekledi.

Şili basını: Rock yıldızları gibi karşılandı

Fenerbahçe'nin Claudio Maldonado'yu renklerine bağlaması Şili basınında geniş yankı buldu.

Las Ultimas Noticias Gazetesi, "Moldonado'ya Türkiye'de muhteşem karşılama" başlığıyla verdiği haberde Şilili oyuncunun, "Burada tanındığımı bile bilmiyordum" sözlerini manşete taşıdı.

Gazete, "Şilili oyuncu Claudio Maldonado, güçlü Fenerbahçe tarafından İstanbul'da rock yıldızları gibi karşılandı" sözlerine yer verildi.

"Maldonado 1,5 yıllığına Fenerbahçe ile anlaştı" başlığıyla haberi okurlarına duyuran La Tercera, Maldonado'nun "Umarım uzun yıllar Fenerbahçe'de futbol oynarım" sözlerini öne çıkardı.

El Mercurio gazetesi ise, "Zico'nun antrenörü olduğu Fenerbahçe ile Maldonado, 1.5 yıllığına anlaştı" başlığıyla duyururken, Claudio Maldonado'nun sakatlığı süren Stepen Appiah'ın yerini alacak isim olduğunu vurguladı.

"Fenerbahçe Maldonado'yu renklerine bağladı" diyen La Nacion gazetesi de, Maldonado'nun "Fenerbahçe bana tek somut teklifle gelen ekip oldu. Üstelik Şampiyonlar Ligi'nde de oynama şansı da veriyordu. Öteki ekipler sadece konuşuyorlardı" sözlerine yer verdi.

La Hora gazetesi ise, "Maldonado, Roberto Carlos'la aynı takımda oynacak" başlığını kullandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 10:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?