22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kezman gitsin mi, kalsın mı?

Kariyerini kimse tartışmıyor. Ama geldiği günden bu yana onun hakkında her kafadan bir ses çıktığı gerçeği de gün gibi ortada duruyor. Kimine göre yetersiz, eski günlerinden çok uzakta bir görüntü çiziyor. Kimine göre ise teknik direktör Arthur Zico’nun tek forvet sisteminin kurbanı. Gereken desteği görmediği ve ileride yalnız kaldığı görüşü ağırlıkta. Bu sorunun çeşitli çözüm yollarını önerenler olduğu gibi, “Gönderilsin ve yerine daha iyi bir forvet alınsın” düşüncesi de yayılarak dillendiriliyor artık.

‘Fener’i seviyorum’
Ve ‘söz savunmanın’ deyip, Fenerbahçe’de topun ağzında olan Kezman’la uzun uzadıya konuştuk. İçini döken golcü oyuncu, birbirinden ilginç ve ses getirecek açıklamalarda bulundu, belli ki epey doluydu. İşte Kezman’ın ağzından, Kezman ve Fenerbahçe gerçeği: “Fenerbahçe’yi seviyorum, ailem de İstanbul’a hayran... O yüzden kalmak istiyorum. Ancak bana ‘git’ denildiğinde yarın, daha fazla para kazanabileceğim başka bir takım bulurum. Zaten her hafta beni arayan teknik direktörler teklifte bulunuyor.”

‘Tek tesellim Başkan’
“Tek tesellim Başkan Aziz Yıldırım’ın beni desteklemesi. Fakat benim yerime alınacak golcünün de bu sistemde başarılı olup olmayacağını çok merak ediyorum doğrusu. Evet, ağrılarım çoktu ve bir çok ağrı kesici kullandım. Ama bu hep kulüp doktorlarının denetiminde oldu. Maç önceleri iğneyle de tedavi gördüm. Hep Fenerbahçe’yi düşündüm. Takımımın başarısı için sahaya çıktım. Bu amatörce bir davranışsa, kabul ediyorum. Ama ben baskıya dayanan bir oyuncuyum. Çünkü hep kazanmayı ve kulübümün menfaatlerini düşünüyorum.”

‘Açıkça soruyorum’
“Şu an Fenerbahçe’deki sorunu ‘Kezman sorunu’ olarak görenler var, beni dışlamak için bunu kullananlar bulunuyor, ama gerçeği ısrarla görmüyorlar. O zaman onlara açıkça soruyorum; Kezman gol atamıyor, tamam... Peki bu sezon Alex de Souza ne yaptı? Kaç golü, kaç asisti var? Deivid kaç gol attı? Ne verdiler takıma? Bana bunu söylesinler. Ben en azından bir kupa kazandırdım takımıma. Ayrıca Şampiyonlar Ligi ön elemesinde önemli goller atarak takımımın Devler Ligi’ne katılmasında önemli rol oynadım.”

Neden herkes sakat?
“Sakatlığım ciddi, ama olayı bir de başka pencereden görmelerini istiyorum. Şu bir gerçek ki, bir çok oyuncunun sakatlığı Zico’nun antrenman sistemiyle de ilgili... Bakın Alex de sakatlandı, Appiah’ın da hâlâ sakatlığı sürüyor. O zaman bunları da herkesin görmesi, bilmesi gerekiyor. Herşeye rağmen Avrupa Kupaları’nda çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Belki çok iyi oynamıyoruz, fakat sonuca gitmeyi biliyoruz. Bunda en büyük rolü tabii ki Zico oynuyor. Fenerbahçe onun döneminde yaklaşık 1.5 yıldır yenilmiyor.”

‘Semih hak ediyor’
“Bence Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tura çıkarız. Ligde ise çok puan kaybettik. Ancak Galatasaray ve Beşiktaş da bu sezon iyi değil. Şampiyonluk tıpkı geçen sezon gibi üç takım arasında geçer ve mutlu sona yine biz ulaşırız. Çünkü bizim kadro gerçekten de diğerlerin kadrosundan daha kaliteli. Semih, çok iyi işler yapıyor, formayı hak ediyor doğrusu. Operasyon sonunda formamı geri almak için çok çalışacağım. Fenerbahçe’nin çok iyi golcülere ihtiyacı var. Eğer dönüşümde golsüzlüğüm sürerse, ayrılabilirim de...”

Mehmet DEMİRCAN /fanatik
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 08:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahadır gökmen IP: 88.233.62.xxx Tarih : 1.11.2007 16:42:26

kesinlikle gitmeli. kezman fener bahcenin oyuncusu degil. yıldız transferler yapılmalı. kezman gibi isi bitenler degil.