22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kırkpınar'da yenilgiyi hazmedemedi

İlk turda yenilen başpehlivan Kadir Ergin, rakibine yumruk attı. Hakem heyeti Ergin'in güreşlerden 20 gün uzaklaştırılmasına karar verdi.

Kategorilerine göre Kırkpınar’da pehlivanlar çayıra çıktı. Kırkıpınar’ın ikinci gününde, Minik boylar, Tozkoporan, Destek Küçük pehlivanları ve Başpehlivanlar güreş tuttu.55 güreşçinin mücadele ettiği baş güreşlerinde pehlivanlar tek tek anons edilerek kura çekmek üzere Er Meydanı’na davet edildi. Kura çekilerek eşleştirilen 54 pehlivandan ilk galibiyeti geçtiğimiz yılın başpehlivanı Osman Aynur rakibi Ahmet Doğu’yu yenerek aldı.

YENİLGİYİ HAZMEDEMEDİ YUMRUK ATTI

Er meydanında birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için kıyasıya mücadele eden başpehlivanlar zaman zamanda sportmenlik dışında görüntüler ortaya koydu. Kura çekimi sonrası ilk turda karşılaştığı Gökhan Arıcı’ya yenilen başpehlivan Kadir Ergin rakibine yumruk vurdu. Hakem heyeti ise Kadir Ergin’e kırmızı kart cezası verdi ve güreşlerden 20 gün uzaklaştırılmasına karar kıldı. Güreşler sırasında ise bazı başpehlivanlar hafif şekilde yaralandılar. Yaralanan güreşçilere ilk müdahaleyi ise er meydanında bulunan sağlık ekipleri yaptı.

Yapılan başpehlivanlık güreşlerinde Osman Aynur, Murat Gençtürk, Yüksel Kalay, Mehmet Yılmaz, Sezgin Yüksel, Nizamettin Akbaş, Ekrem Yavuz, Bayram Ertan, Ümit Balta, Ali Rıza Kaya, Recep Kara, Şaban Yılmaz, Ziya Ünlü, Hasan Tuna, Recep Çakır, Reşat Turgut, Ahmet Taşçı, Gökhan Arıcı, Mustafa Kemal Karaboğa, İrfan Şen, Ahmet Kavakçı, Kenan Şimşek, Mustafa Başdemir, Vedat Ergin, Sermest Bulut, Fahri Dorum ve Ramazan Yarar rakiplerini yenerek ikinci tura geçtiler.

Altın kemer sahibi olan ve 9 defa başpehlivanlık ünvanı kazanan 49 yaşındaki Ahmet Taşçı ise ilk turda rakibi Hüseyin Şahinal’ı yenerek ikinci tura yükseldi. İlerleyen yaşına rağmen güreşten vazgeçmeyeceğini belirten Ahmet Taşçı, “Yaşımın ilerlemesine rağmen kendimde güreşecek gücü buluyorum. Hedefim efsanevi güreşçi Kel Aliço’nun 56 yaşına kadar devam ettiği Kırkpınar güreşlerine devam etmek ve rekoru onun elinden almak. Bu yıl ise hedefim başpehlivanlık” dedi.

Geçen yılın Başpehlivanı Osman Aynur ise, “Bu yıl güreşlere çok iyi hazırlandım. Hedefim bu yıl ve önümüzdeki yılda birinci olarak Altın Kemer almak” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 18:14:32
Güncelleme :30 Haziran 2007 Cumartesi 18:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İ.Ç. IP: 85.108.252.xxx Tarih : 30.06.2007 22:12:58
YAĞLI GÜREŞÇİLERİMİZİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARINI YAĞLAMALARI KARŞILIĞI ELDE ETTİKLERİ YA DA EDEMEDİKLERİ İMTİYAZLAR ONLARI ÇAYIRDA DA KAVGALI HALE GETİRMİŞ... 5-6 YILDIR GÜREŞİMİZ DE GÜREŞÇİLERİMİZ DE TURUNCUYA(!) BOYANDI...