19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Kirliysem bırakır giderim

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Haluk Ulusoy, adaylık kararını cuma günü açıklayacağını belirterek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in kendisiyle ilgili açıklamalarına cevap verdi.

Ulusoy, yazılı olarak yaptığı açıklamasında, hukukun üstünlüğüne olan inancının tam olduğunu belirterek, "Şahsımla ilgili kesinleşmiş tek bir yargı kararı olduğunda adaysam adaylıktan, başkansam başkanlıktan vazgeçeceğimi ve bu konuda hiç bir tereddüt göstermeyeceğime Türk milleti önünde namus ve şeref sözü veririm. 'Zillet içinde yaşamaktansa şereflice ölmek her zaman evladır'. Sayın Bakan Şahin'in açıklamalarına yürekten katılıyorum. Kirli olanlar Türk futbolunun başında olmamalıdır. 'Sayın Bakan, Teftiş Kurulu Raporu'nun gereğini yapmayan mevcut yönetimi göreve davet etmektedir. Yapılması gereken Mart 2004'te başlanan Temmuz 2004'te biten, Eylül 2005'te TFF'ye gönderilen raporda belirlenen suçluları gereği yapılmak üzere Cumhuriyet Savcılığı'na vermektir. Mevcut yönetimi işin gereğini yapmaya davet ediyorum. Adaletin gerçekleşmesini engelleyen ve geciktiren herkes suç işlemektedir" ifadelerini kullandı.

Adaylık kararını cuma günü açıklayacağını kaydeden Ulusoy, karar aşamasındaki çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Kulüpler Birliği ve Taban Birlikleri kararlarından sonra 2. ve 3. Lig kulüplerinin değerli başkan ve delegeleri ile görüşmeler yaptım. Hepsiyle birebir görüş alışverişinde bulundum. Türk futbolunun geleceği ve kongre konusundaki fikirlerimizi paylaştık ve uzlaştık. Tüm bu kulüplerin nabzı, tarafımdan tam ve doğru olarak tespit edilmiştir. Futbol ailesinin birlik ve beraberliğini sağlanması konusunda önemli bir halka daha tamamlanmıştır. Kulüpler Birliği, Taban Birlikleri ile 2. ve 3. lig temsilciliklerinin kararın değiştiren ikinci bir görüş kamuoyuna ve şahsıma sunulmadığı müddetçe açıklanan kararlar bana yol gösterici olmaya devam edecektir. Basın toplantısında açıkladığımı takvimime ve ilkelere bağlıyım. Herhangi bir zig zag yapmadan yoluma devam ediyorum. Kamuoyunda şahsımla ilgili söylenen iddia, görüş ve sansasyonlara şahsımın vereceği yazılı beyanların dışında hiç bir görüş beni bağlamaz" dedi.

Ulusoy, açıklamasının sonunda, Türk milletinin ve Türk futbol ailesinin Kurban Bayramı'nı kutlayarak sağlık, mutluluk ve esenlikler diledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 15:00:15
Güncelleme :10 Ocak 2006 Salı 15:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?