23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Kış Olimpiyatlarına 5 sporcu

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erdoğan Üstünsoylu, İtalya'nın Torino kentinde yapılacak olan 2006 kış olimpiyatlarına Türkiye'den 5 sporcunun katılacağının müjdesini verdi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Üstünsoylu, 2006 yılında yapılacak olan olimpiyatlara sporcuların sıkı bir şekilde hazırlandığını ifade etti.

Olimpiyatlara Alp'de 2, Kuzey'de 3 sporcu ile katılacaklarını vurgulayan Üstünsoylu, "5 sporcumuz olimpiyatlara katılmaya hak kazandılar. 6. sporcuda katılma aşamasında" dedi.

Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan sporcuların isimleri ise şöyle: "Kuzey'de Muhammet Kızılaslan, Kelime Aydın, Sebahattin Oglao. Alp'de ise Resul Şare ve Duygu Ulusoy" .
Diğer yandan, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erdoğan Üstünsoylu, İsviçre'nin Campari kentinde düzenlenen FIS kupasında Türkiye'nin tarih yazdığını vurguladı.

10 kilometre serbest stil gençler kategorisinde Muhammet Kızılaslan'ın 30 sporcu arasında 3. olduğunu belirten Üstünsoylu, "Bayanlar 5 kilometre sebest stil yarışında ilk gün Kelime Aydın 7. oldu. İkinci gün ise 50 sporcu arasında üçüncü oldu. Bu bizim için tarihi bir başarıdır. İstenilen neticeler bu kadar olmamalıdır ancak ben sporcularımın hepsini kutluyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 13:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?