19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Kıtalararası yarış heyecanı

35. Vodafone İstanbul Maratonu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başladı.


Kadir Topbaş verdi. Start öncesinde koşuya katılan vatandaşlara uyarılarda bulunan Topbaş, “Köprü üzerinde fazla beklemeden, tempolu koşmak yerine yürüyerek geçersek inşallah bir sıkıntı yaşanmaz” dedi.35. Vodafone İstanbul Maratonu Halk Koşusu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın katılımıyla başladı.

Start öncesinde vatandaşlara seslenen Topbaş, Boğaz Köprüsü ile ilgili uyarılarda bulundu. Topbaş, “Köprü üzerinde fazla beklemeden, tempolu koşmak yerine yürüyerek geçersek inşallah bir sıkıntı yaşanmaz diye size uyarılar yapıldı. Gruplar halinde geçmekteyiz. Arkadan iki grup daha gelecek. Sizin köprüyü geçişinizin arkasından onları da göndereceğiz” dedi.Daha sonra Kadir Topbaş tabancayı ateşleyerek Halk Koşusu’nun startını vermek istedi. Ancak, tabancanın tutukluk yapmasının ardından Topbaş, tetiğe ikinci kez basarak koşuyu başlattı. 3 gruptan oluşan koşunun ilk grubu köprüyü geçti. İlk grubun ardından 20’şer dakikalık aralarla diğer gruplar da Kadir Topbaş uyarıları ardından koşuya başladı. Koşu için gelen Boğaz Köprüsü’ne gelen vatandaşlar, renkli görüntüler de oluşturdu. Bazı vatandaşlar çalan müzik eşliğinde dans edip eğlenirken, engelli vatandaşların da koşuya katıldığı görüldü. Koşuya katılanlar arasında köpeği ile gelenler de dikkat çekti.

Maraton koşan atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacak. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelecek maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya inecek. Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek.15 Kilometre Koşusu'nda köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek koşucular, sahil yolunu izleyerek Karaköy'e varacak. Yarışmacılar, Unkapanı Köprüsü'nün altından devam ederek Balat'ta bulunan Rum Kilisesi'nden sonra, Yusuf Şücaattin Anbari Camisi önünden yapılacak dönüşle birlikte maraton güzergahından ayrılacak. Sahilden devam eden yarış, Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde tamamlanacak.

10 Kilometre Koşusu'nda ise köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek atletler, yeniden yapımı için inşaatı süren BJK İnönü Stadı, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde koşuyu bitirecek.

ATLETLER GALATA KÖPRÜSÜ'NÜ GEÇTİ

35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda 10 ve 15 kilometre koşan atletler, Galata Köprüsü'nü geçerek koşularına devam ediyorlar. Atletlerin geçişi sırasında köprüde bekleyen vatandaşlar sporculara alkışlarla destek ve moral verdi.

35. VODAFONE İSTANBUL MARATONUNU FRANSIZ ATLET KIPROTICH KAZANDI

35. Vodafone İstanbul Maratonu'nu erkekler kategorisinde 2:12:28'lik derecesiyle Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich kazandı. İkinciliği ise, 2:13:19'luk derecesiyle Etiyopyalı atlet Siraj Gena Amda alırken, üçüncü sırada ise 2:14:43'lik derecesiyle yine Etiyopyalı atlet Deriba Merga Ejigu yer aldı.

Öte yandan, Türk atletlerden Bekir Karayel 2:20:27'lik derecesiyle maratonu 6. sırada bitirirken, Fatih Bilgiç ise, 2:20:47'lik derecesiyle 8. sırayı aldı.

ELVAN ABEYLEGESSE, İLK KEZ KATILDIĞI MARATONDA 2. OLDU

35. Vodafone İstanbul Maratonu'nu kadınlar kategorisinde 2:29:05'lik derecesiyle Kenyalı atlet Rebessa Kangogo Chesir kazandı. İkinciliği ise, 2:29:30'luk derecesiyle Türk atlet Elvan Abeylegesse alırken, üçüncü sırada ise 2:29:40'lik derecesiyle yine Türk atlet Sultan Haydar yer aldı.

Öte yandan, bir diğer Türk atlet Ümmü Kiraz ise 2:34:32'lik derecesiyle maratonu 6. sırada bitirdi.

HALK YÜRÜYÜŞÜ DEVAM EDİYOR

İstanbul Maratonu’nun başlangıç noktasından son koşusu olan halk yürüyüşü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın işaretiyle başladı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, Başkan Kadir Topbaş ile birlikte yarış öncesi halka seslendi. Yapılan konuşmalarda özellikle köprünün sallanmaması adına uyarıda bulunulurken, halkın koşu yerine köprü üzerinde yürüyüşü tercih etmesi ayrıca belirtildi.

Halk Yürüyüşü’nün başlangıç noktasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın başına da bir talihsizlik geldi. Topbaş, yarışı başlatmak için elinde bulunan silah ateş almayınca, platformdaki bir kişinin ağzıyla patlama sesi çıkarması gülüşmelere neden oldu. Başkan Topbaş, ikinci kez tetiğe basarak yarışı başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2013 Pazar 12:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?