20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Kitaplar ağır geldi

Milli halterci Nurcan Taylan, hukuk okumak istediğini, ancak eğitimin kendisine ağır geldiğini, bu nedenle sporu seçtiğini söyledi

Olimpiyat Şampiyonu halterci Nurcan Taylan, küçüklüğünden beri hukuk okumak istediğini belirterek, “Ama kitaplar ağır geldi, ben de halterci oldum” dedi.
Yaklaşık 14 yıldır halter sporuyla uğraştığını anlatan Taylan, “Yola çıkarken ’acaba ben de yapabilir miyim’ düşüncesindeydim. Profesyonel sporcu olacağımı hiç düşünmemiştim. Daha farklı planlarım vardı ve hukuk okumak istiyordum, ama kitaplar bana ağır geldi” diye konuştu. 

Halter sporunun erkeklere daha çok yakıştığını kaydeden Taylan, bayanların fiziksel olarak daha narin olduklarını, bu nedenle bazı dezavantajlar yaşadıklarını ifade etti,”Hafif sıklette yarıştığım için vücudum çok bozulmadı. Kullandığımız bazı ilaçlar yüzünden cildimizde değişiklikler olabiliyor. Ama bakımlı olmak lazım. Podyuma çıktığım zaman hafif bir makyajım mutlaka oluyor” ifadesini kullandı. 

Pekin Olimpiyatları’nda sakat olduğu için sıfır çektiğini hatırlatan milli halterci, “Şimdi kendimi topladım. 2012’ye doğru bir yol gidiyor benim için” dedi.

milliyet
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 03:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?