19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Kızlarım utandırmaz

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde 7 yıl aradan sonra Avrupa’nın en güçlü dört takımı arasında gözünü kupaya diken Eczacıbaşı Zentiva’nın İtalyan antrenörü Giuseppe Cuccarini, HÜRRİYET’e özel açıklamalarda bulundu ve "Bizim en büyük hedefimiz en iyi oyunumuzu oynayıp finale kalmaktır. Finalde İtalyan takımlarından hangisi çıksa kupaya uzanan eller benim kızlarım olacak. Kızlarımın beni, ülkem İtalya’da mahcup etmeyeceklerine inanıyorum" dedi.

Cuccarini’nin sorularımıza yanıtları şöyle oldu:

İtalyanlar daha farklı

á Şansınızı nasıl buluyorsunuz? İlk gün kimle oynamak daha zor?

Son iki ayda da hedef maçlar oynayıp, çok iyi performans sergiledik. Vakıfbank Güneş Sigorta, Muzsynianka ve Fenerbahçe ile bu tip hedef maçlar oynadık.

Başkanımız Sayın Faruk Eczacıbaşı bir yemekte ’Final Four’da ilk gün her takımın şansı yüzde 25’ demişti. İtalyan takımlarına karşı oynamak, rakibimiz Dinamo’ya karşı oynamaktan çok farklı.

á Takımınızdaki eksi ve artılarınızı söyler misiniz?

En pozitif yanımız takım karakterimizdir. Her takıma karşı savaşmaya hazır olmamızdır. Sezon başından beri defans ve blok sistemimizin iyi olduğunu gösterdik. Servis karşılamada da pozitif yanlarımızı geliştirdik.

á Silahlarınız kim olacak?

Voleybolda bana göre silah yoktur. Herkes için silahlar vardır ama maçı silahlar değil, takım kazanır, ya da kaybeder.

Havlayan köpek ısırmaz

á En son 2002 yılının dörtlü finalinde Bergamo ile İstanbul’da Eczacıbaşı’nı 3-0 yenmiştiniz. Şimdi Eczacıbaşı Zentiva ile İtalya’dasınız. Bu nasıl bir duygu?

Bazen flimden de öte olabiliyor hayat. Umarım finalde Bergamo’ya karşı oynarız. İstanbul’da Bergamo ile ikinci olmuştum. İtalya’da onları yenip daha iyisini yapabiliriz.

á Sakin kişiliğinizi neye borçlusunuz? Yenik durumdayken takımınızı hedefe ulaştırıyorsunuz. Bunu nasıl başarıyorsunuz?

Bazen oyuncular sakin antrenöre, bazen de bağıran antrenöre ihtiyaç duyuyor. Bir söz vardır ’havlayan köpek ısırmaz’.

Bağırmayla oyunculara bir etkim olacağına inanmıyorum. Şayet sürekli bağırırsanız, gerçekten bağırmaya ihtiyacınız olduğunda bu şansınızı kullanamazsınız.

Bana göre birçok antrenör, kendini gösterip takımını ön plana çıkartmak için şov amaçlı bağırıyorlar.

Şanslar yüzde 50

Dinamo karşısında, bir İtalyan antrenör olarak İtalyan seyircisinden destek bekliyor musunuz?

Perugia’da oynuyoruz. Dinamo’nun güçlü isimleri Gioli ve Krillova uzun yıllar bu şehirde oynadılar. Bu nedenle Perugialılar, Dinamolulara daha sempatik bakabilirler. Yine de yüzde elli, yüzde elli diyorum.

Eczacıbaşı Zentiva Kulübü’nde mutlu musunuz?

Dünyada birçok kulüp gördüm. Eczacıbaşı, gördüklerimin en iyisi. Eczacıbaşı Zentiva’da çalışmaktan çok mutluyum. Elbette ki uzun süre çalışmak isterim.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 17:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?