22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kızlarınız burada zehirlenmedi

Rus Bayan Voleybol Takımı'nın Türkiye'de zehirlendiği iddialarına Türkiye'den sert yanıt geldi.

Türkiye'de düzenlenen 16. Dünya Grand Prix Avrupa Elemeleri'nin ardından Rus voleybolcuların Türkiye'de zehirlendiği iddialarına Türkiye Voleybol Federasyonu sert cevap verdi.

Turnuvada ilk 3 sıraya giremeyerek finallere katılma hakkını kaybeden, bayan voleybolunun son Dünya Şampiyonu Rusya'da, Voleybol Federasyonu Genel Sekreteri Vladimir Patkin'in Rus basınına yaptığı 'Türkiye'de bizi kaldığımız otelde zehirlediler' iddiasına Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan tepki geldi. İ

Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Akif Üstündağ, Ruslar'ın ortaya attığı iddiaların gülünç iddialar olduğunu ve bu iddiaları kabul etmediklerini söyledi. Rusya Bayan Voleybol Milli Takımı'nın kamp yaptığı Sürmeli Otel'de turnuvaya katılan 4 takımın kaldığını hatırlatan Üstündağ, "7 takımın katıldığı Grand Prix'e ilk 3 giren Türkiye, Almanya ve İtalya finallere gitme hakkı kazandı. Ruslar, bize yenildikten sonra son maçta İtalya'ya da mağlup oldular ve finallere gitme hakkını kaybettiler. Ortalıkta hiçbir şey yokken bir anda Rusların bu iddiası ortaya çıktı. Kaldıkları Sürmeli Otel'de Türkiye Milli Takımı da dahil olmak üzere turnuvaya katılan 4 ülke kamp yaptı.

Hiçbir takımın bir şikayeti olmadı. Kaldı ki Ruslar'ın turnuva boyunca kendilerinden bize ulaşan en ufak bir şikayeti dahi olmadı. Biz, otelde her türlü önlem için bir doktoru sürekli hazır tuttuk. Ruslar, en ufak bir sağlık kuruluşuna bile başvurmadı. Hiç kimseye şikayetleriyle ilgili olarak başvurmadılar. Madem böyle bir şikayetleri var, Ankara'ya gelen Avrupa Voleybol Federasyonları Birliği Başkanı (CEV) Başkanı Andre Mayer'e başvursalardı. Ruslar, bunu hep yapıyor. Bu iddia düzmece, karalama ve iftiradan başka bir şey değil" dedi.

Akif Üstündağ, Ruslar'ın turnuvanın sonunda düzenlenen bankete protesto amacıyla katılmadıkları ancak, bu davranışları karşısında ceza alacaklarını bildikleri için böyle bir yönteme başvurmuş olabileceklerini iddia etti. Bu tip iddiaların gülünç olduğunun altını çizen Asbaşkan Üstündağ, "Yaşanan başarısızlığın ardından bu tip iddiaların ortaya atılması, komik ve gülünç şeyler. Turnuvada ilk 3'e giren Almanya, İtalya ve Türkiye takımlarının başarısını hiç kimse küçümseyemez. Turnuva bittikten 3 gün sonra böyle iddialar ortaya atıyorlar. Keşke iddialarını kanıtlayacak raporları olsa da biz de bu raporları görüp, gereğini yapsak. Ama böyle bir şey yaşanmadı. Çok güzel bir turnuva geçti. Turnuvanın ardından böyle bir açıklama neden diğer ülkelerde yok? Kendi başarısızlıklarına kılıf aramadır bu. Keşke çıkıp ta, 'Biz, bu turnuvada iyi oynayamadık. Rakiplerimiz bizden daha iyi oynadı. Bizden üstündüler' deselerdi. Ama bunu söylemiyorlar. Başarısızlıklara kılıf arıyorlar. Zehirlenme bahanesi yeni moda herhalde.

Rusların iddialarını kabul etmiyoruz. Aldıkları kötü sonuçlara mazeret üretiyorlar" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 14:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?