16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Komşuda 15 gün spor karşılaşması yok

Yunanistan'da, dün gece 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan şiddet olayları nedeniyle tüm spor karşılaşmalarına 15 gün ara verildi.

Yunanistan Voleybol Bayanlar Birinci Ligi takımlarından Olympiyakos ve Panathinaikos'un taraftarları arasında dün Atina'nın kuzeyindeki Peania semtinde yer alan statta çıkan olaylarda bir kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de ağır yaralanmıştı.

Bu olaylar üzerine Yunan hükümeti, Yunanistan genelinde kulüplerarası tüm spor karşılaşmalarının 15 gün süresince durdurulması kararı aldı.

Hükümet sözcüsü Teodoros Rusopulos, bugün Başbakan Kostas Karamanlis başkanlığındaki kabine toplantısında, sporda şiddetin önüne geçilmesine yönelik bir dizi önlem alındığını açıkladı.

Karşılaşmaların 13 Nisan tarihine kadar ertelendiğini kaydeden Rusopulos, şiddetle mücadele için bir komite oluşturulacağını, hukuki çerçevede de sert önlemler alınacağını belirtti.

Rusopulos, söz konusu şiddet olaylarında yakalanan eylemcilere verilen hapis cezalarının, sicilleri temiz olsa dahi, bundan böyle para cezasına dönüştürülebilir nitelikte olmayacağını sözlerine ekledi.

Yeni sezondan itibaren, tüm statlara kameralar ve bilet kontrolünde kullanılmak üzere elektronik cihazlar yerleştirileceği de ifade edildi.

18 kişi gözaltına alındı

Bu arada, Yunan basını, olaylarda gözaltına alınan 18 kişiden 13'nün bugün savcılığa sevk edildiklerini, hayatını kaybeden 25 yaşındaki taraftarın, yapılan otopsi sonucunda, vücudunda bıçak izlerine rastlandığını yazdı.

Haberlerde taraftarların, seyir halindeki bir araca saldırdığı, aracın olay yerinden uzaklaşmak isterken bir grup taraftara çarptığı belirtildi. Çarpma nedeniyle 1 kişinin öldüğü ve çevredeki dükkanlarla araçlarda maddi hasar oluştuğu kaydedildi.
aa
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 18:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oflu fahri IP: 84.63.191.xxx Tarih : 1.04.2007 00:14:21
Neredesin AB spor kamu oyu Türkiyete olsa ayni olay ne yapartiniz acaba düsünmek bile istemiyorum cünkü biz sizi iyi kesf edebiliyoruz sizde haklisiniz sanki bu haberi ben sadece okumusum benim vatandasim duyarsiz kalirsa birlikde calismasa ilride milli takimimizi avrupa stadlarinda deyil taa afrika stadlarinda seyretme mecburiyeti ile karsi karsiya kaliriz cünkü kardesim aglamiyana meme yok avrupata telikanlilik mertlik bize karsi yapmazlar bunlara bunlarin taktigi ile cevapvermeliyiz hic olmaz ise görevliler tutanak yapsinki gerektiginde gözünün önüne serebilelim