19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Komşuyla son prova heyecanı

A Milli Takım, EURO 2008 eleme grubundaki kritik maçlar öncesi son hazırlık maçında Gürcistan ile karşılaşıyor. Milliler son idmanı maçın oynanacağı statta gerçekleştirdi.

A Milli Futbol Takımı, Gürcistan ile bugün Tiflis'te bir hazırlık maçı yapacak. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu'nda, mart ayında Yunanistan ve Norveç ile yapılacak maçlar öncesi oyuncuların son durumunu görecek. 

Naklen yayın ve saati

Tiflis'teki Boris Paichadze Stadı'nda, TSİ 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Letonyalı hakem Roman Lajuks yönetecek. Lajuks'un yardımcılıklarını Sergejs Braga ve Janis Pukijans yapacak. Karşılaşma Show TV'den naklen yayınlanacak.

431. MÜCADELE

A Milli Futbol Takımı, Gürcistan ile deplasmanda yapacağı özel maçla birlikte, 431. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 84 yıllık tarihinde, geride kalan 430 maçta, 149 galibiyet, 101 beraberlik alırken, 180 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 548 gol atarken, kalesinde 670 gol gördü.

Milliler, son oynadıkları karşılaşmada, 15 Kasım 2006'da, Bergamo kentinde son dünya şampiyonu İtalya ile 1-1 berabere kalmıştı.

TERİM, İLK 11'İ AÇIKLADI
A Milli Futbol Takımı, Gürcistan maçının hazırlıklarını tamamladı. Boris Paichadze Stadı'nda Fatih Terim yönetiminde yapılan son antrenmanda futbolcular, taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı.

Terim, Gürcistan ile yapılacak olan hazırlık maçında forma giyecek ilk 11'i de açıkladı. Terim, 4-1, 4-1 düzeninde oynayacaklarını belirterek, şu oyuncuların ilk 11'de forma giyeceğini kaydetti: Volkan, Hamit, Aydın, Servet, İbrahim Üzülmez, Tugay, Sabri, Mehmet Aurelio, Tuncay, Arda ve Halil.

Terim, bir gazetecinin, ''Bu 4-1, 4-1 düzeni Yunanistan maçı için mi'' sorusu üzerine, ''4-1, 4-1 genelde oynadığımız sistem. Oyun içinde değiştiriyoruz'' dedi.


Terim, ilk 11'de oynatacağı Aydın'ın ilk kez A milli olacağı için heyecanlı olacağını belirterek, ''Kendisini ligde devamlı izliyoruz. Tabii ki milli takımda göstereceği performans da önemli'' diye konuştu.

Deneyimli teknik adam, takımda şu anda Hüseyin'in gribal enfeksiyonu bulunduğunu ve onun dışında futbolcularda önemli bir rahatsızlığın olmadığını belirterek, bu futbolcuların kulüplerine en iyi biçimde döneceğini kaydetti.

Terim, maçtan önce hakemle konuşup, maçın soğumaması için değişikliklerin 3 defada yapılmasını isteyeceklerini sözlerine ekledi.


ajanslar
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 16:17:54
Güncelleme :7 Şubat 2007 Çarşamba 16:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?