22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kongo futbolcu satmak istiyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin Saint Luc takımının sahibi Willy Mutombw, Türkiye'de büyük bir potansiyel bulunduğunu belirterek, "Özellikle büyük futbol kulüpleri milyon dolar harcayarak yaşlı yıldız alıyor. Halbuki bizim ülkemizde çok yetenekli ve ucuz futbolcular var" dedi. 

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen "Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü 2. Toplantısı"na katılan Mutombw, futbolcu ticareti yapmayı planladığını ifade etti.

6-17 yaş arası futbolcu yetiştiren Mutombw, başta Fransa olmak üzere birçok Avrupa kulübüne futbolcu gönderdiklerine dikkat çekerek, "Türkiye'de büyük bir potansiyel var. Özellikle büyük futbol kulüpleri milyon dolar harcayarak yaşlı yıldız alıyor. Ancak bizim ülkemizde çok yetenekli ve ucuz futbolcular var. Gelin kardeş kulüp olalım, yaşlı yıldızlara milyon dolar vermeyin" diye konuştu.

Mutombw, ülkesinde gençlerin okuldan kaçıp futbol oynadığını anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde eğitim oranı çok düşük. Biz, gençlere fırsat tanımak istiyoruz. Onların hem eğitimine hem spor aktivitelerine katkıda bulunuyoruz. Bizim kulübümüzde oynayan her futbolcunun aynı zamanda eğitimlerini de biz karşılıyoruz. Türkiye, bizim için çok büyük bir çıkış kapısı. Çünkü Avrupa futbolunun gözü bu ülkede. Türkiye'ye gönderdiğimiz futbolcular yakın zamanda dünya yıldızı olabilecek niteliklere sahip."

Futbolcuları daha çok Fransa'ya pazarladıklarını kaydeden Mutombw, "Bu ülkedeki birçok yıldız Fransız kökenli değil. Senegalli oyuncular daha fazla. Türkiye'de özellikle Anadolu kulüpleri bizim için bir fırsat niteliği taşıyor. Kardeş kulübümüzü bulup ülkemizdeki yıldızları dünyaya duyurmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Mevkiye göre fiyat

Willy Mutombw, ülkedeki futbolcu fiyatları hakkında net bir rakam vermezken, kendilerinden talep edilen oyuncuya göre, oynadığı mevkiye göre fiyatların değişkenlik gösterdiğini, ancak dünyadaki futbolcu fiyatlarından daha düşük olduğunu söyledi.

Ülkedeki futbol kulüplerinin maddi sıkıntılar içinde olduğunu da anlatan Mutombw, ülkelerinde çok fazla olanak olmadığını, daha çok spor aktivitelerine yönelen gençlerin spor yapacak yerleri dahi bulunmadığını belirterek, şu anda 100'ün üzerinde yetenekli genç bulunduğunu ve bu gençleri elinden tutup yetiştirmek istediklerini ifade etti.

Geçtiğimiz yıllarda Demokratik Kongo Cumhuriyetinden bir futbolcunun Ankaragücü takımında oynadığını hatırlatan Mutombw, bu oyuncunun daha sonra Milli Takımda forma giydiğini anlattı.

Günümüz futbolunda en çok tercih edilen oyuncunun libero mevkinde olduğuna değinen Mutombw, "Orta sahanın gerisinde defansif bir oyun yapısına sahip futbolcular kulüpler tarafından çok ilgi görüyor. Çünkü günümüz futbolu bu oyuncular üzerine kuruluyor. Tabii bunların fiyatları da diğerlerine göre daha pahalı oluyor" diye konuştu. 



Dünya
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2007 Perşembe 22:58:04
Güncelleme :19 Mayıs 2007 Cumartesi 13:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?