19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Konya -Trabzon 20. randevuda

Turkcell Süper Lig'in 24. haftasında deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi ile 20. randevusuna çıkıyor.

Haftanın açılış maçında yarın saat 20.00'de başlayacak maçla Trabzonspor ile Konyaspor, 19. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar oynanan 19 maçta Trabzonspor 9 galibiyet elde ederken, Konyaspor 4 galibiyet elde edebildi. Taraflar 6 karşılaşmada ise birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Trabzonspor, attığı 32 gole karşılık ise kalesinde 22 gol gördü.

İki takım arasında Konya'da oynanan 9 maçta Trabzonspor 3 galibiyet elde ederken, ev sahibi Konyaspor'un 1 galibiyeti bulunuyor. İki takım 5 maçta ise birbirine üstünlük kuramadı. Konya'da oynanan söz konusu maçlarda bordo-mavili takım 10 gol atarken kalesinde 9 gol gördü. 1991-92 sezonundan buyana Konya'da oynanan maçlarda Trabzonspor rakibi Konyaspor'a mağlup olmuyor.

Sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan maçta bordo-mavili takım Konyaspor'u 1-0 mağlup etmişti. Ligde zor günler geçiren Konyaspor, Trabzonspor karşısında kötü gidişe dur demek isterken, bordo-mavili takım ise ligin ikinci yarısında yakaladığı çıkışı rakibi karşısında galip gelerek sürdürmek istiyor. Son 6 maçta galibiyet yüzü göremeyen yeşil-beyazlı ekip, düşme potasında bir adım daha uzaklaşmak için Trabzonspor'u mutlak yenmeyi hedeflerken, son 4 hafta içinde 1 beraberlik dışında yenilmeyen

Trabzonspor, İntertoto hedefini sürdürmek için Konyaspor deplasmanından galibiyetle ayrılmayı planlıyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 13:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?