23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Konyaspor, vizyonunu değiştiriyor

Konyaspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Sert, Konyaspor’un vizyonunu değiştirmek zorunda olduklarını belirterek, "Konyaspor’u marka haline getirmeliyiz. Bizim de 3 büyükler gibi sürekli bir maddi gelirimiz olmalı. Çünkü iyi bir takım oluşturabilmek için maddi gücünüzün de olması gerekiyor" dedi.

Konya Hilton Oteli’nde bir basın toplantısı düzenleyen Asbaşkan Ahmet Sert, çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. Konyaspor’un şu andaki pozisyonundan çok daha ileri bir yerde olabileceğini belirten Ahmet Sert, "Azmedersek yapamayacağımız şey yok. Neden biz de Gaziantepspor’un yaptığı gibi UEFA’ya ya da Şampiyonlar Ligi’ne katılmayalım. Bunlar bize hayal gelmesin. Unutmayalımki her hayalin bir başlangıcı vardır. Önemli olan bu başlangıcı yani ilk adımı atabilmekte. Bizde bu güç var" diye konuştu.

Taraftarları takıma sahip çıkmaya davet eden Sert, "Taraftarlık maça gelip küfür edip, kavga çıkarmak, bıçaklarla sopalarla meydan savaşı yapmak değil. Taraftar, takımı için çalışan, onun daha yukarılara çıkabilmesi için destek veren kişidir. Küfürü ben kimseye yakıştıramıyorum. Ne bizim taraftarımıza ne de başka taraftarlara. Bu bizi dışarıdakilere karşı yanlış tanıtıyor. İnsanlar bunları izledikten sonra buraya bir önyargı ile geliyor. Bu önyargıyı yıkmak çok, ama çok zor. Bu yüzden taraftarlarımız yaptıkları yanlışların kendilerinden çok takıma zarar vereceğini unutmasınlar" ifadelerini kullandı.

"UMARIM OKAN BİR AN ÖNCE AKILLICA OLANI SEÇER"
Okan Koç ile Zafer Biryol arasında yaşananlar ve Okan’ın kentten ayrılmasını değerlendiren Sert, "Ben hala o olayın şokundayım. Soyunma odasında ’abi bugün nereye takılıyoruz’ muhabbetini yapan Zafer ve Okan 2 dakika sonra kavga ediyor. Okan hala dönmemekte kararlı gibi duruyor. Ama sanırım birileri Okan’ı dolduruyor. Okan böyle bir insan değil. Ama Okan dışarıdan çabuk yönlendirilebilen bir oyuncu. Ailesi ile de konuştuk. Umarım bir an önce doğru kararı verir. Çünkü bizimle bir sözleşmesi var ve istese bile başka bir takımda oynaması mümkün değil. Umarım bir an önce akıllıca olanı seçer" diye konuştu.
Transferler konusuna fazla değinmek istemediğini kaydeden Asbaşkan Ahmet Sert, "Çünkü birşey tamamlanmadan basına yansıdığı zaman o iş zora biniyor. Tam birileriyle anlaşma sağlanacakken, basından bunu duyan başka kulüpler işe giriyor ve ortalık karışıyor. Bu nedenle anlaşma tam olarak sağlanmadan Ronaldo ya da başka bir kişinin transferini konuşmak istemiyorum. Ama Baliç ile anlaşma tamam gibi. Ayrıca Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımlardan genç oyuncuları kiralamayı düşünüyoruz. Bizim amacımız altyapıyı sağlamlaştırıp, geleceğe yönelik çalışmak. Çünkü yöneticiler ve teknik heyetin hiçbirisi burada kalıcı değil. Biz bunu bir bayrak yarışı gibi görüyoruz. Herkesin amacı bayrağı daha ileriye taşımak. Bunun için altyapınızın sağlam olması gerek" dedi.
Konya’nın ve Konyaspor’un vizyonunu değiştirmek zorunda olduklarını belirten Konyaspor Asbaşkanı Ahmet Sert, "Konya’yı sadece Mevlana şehri kimliğinden kurtarmalıyız. Bu şehrin başka güzelliklerini de ön plana çıkarmalıyız. Bu Konyaspor için de geçerli. Bizim diğer bütün takımlarla yıldızımız barışık. Bizim de 3 büyükler gibi kendimize sürekli bir maddi gelir bulmamız gerekir. Örneğin Fenerbahçe’nin sahasının alt bölümünü bir süpermarkete kiralaması, bu firmanın tribünleri yeniden yaptırması, ayrıca bu süpermarketin cirosundan sürekli pay alması gibi sürekli bir maddi gelir bulmamız gerek. Çünkü bir takımın iyi olabilmesi için maddi gününün de yerinde olması gerekir. Bunun için de çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

MUZAFFER ÇAĞLIYANER KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 13:48:57
Güncelleme :2 Ocak 2005 Pazar 15:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?