22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

'Korktuğum için Avrupa'ya gitmedim'

Eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Avrupa'da forma giymeyişinin tek nedeninin korkusu olduğunu açıkladı.

Samsun Namık Kemal Lisesi Aile Birliği'nin davetlisi olarak sohbet toplantısına katılan, uzun yıllar Galatasaray'da forma giyen, altın ayakkabı sahibi eski milli futbolcu Tanju Çolak, futbol ve özel hayatı hakkında öğrencilerin sorularını cevaplayıp, başarıları, başarı yolunda yaptıkları, anıları gibi konularda bilgi verdi. Futbolu erken yaşta bıraktığını bunun tek nedeninin Türkiye'de futbol yaş ortalaması anlayışı olduğuna dikkat çeken Çolak, Avrupa'da 36-37 yaş sırının ideal olduğunu, Türkiye'de 32-33 yaşındaki futbolcunun 'Artık yaşlandı' diye emekliliğe teşvik edildiğini kaydetti.

Birçok başarılara imza atan Çolak, Avrupa'da forma giymeyişini ise korkusuna bağladı. Avrupa'daki bir çok takımdan transfer teklifi aldığını belirten Çolak, "O dönemler benim parladığım yıllardı. Gol kralı oldum, altın ayakkabı aldım. Avrupa takımları transfer etmek için uğraştı ama gitmedim. Teklifleri kabul etmedim, çünkü korktum. Hiç gitmediğin yerler, yabancı bir ülke, dil bilmiyorum, açıkçası çekindim. 'Oralarda ne yaparım' korkusuyla Avrupa takımlarında forma giyemedim. O günkü şartlar günümüzdeki gibi değildi" dedi.

Hayatında tüm ideallerini yerine getirdiğini, 'Keşke şunu yapsaydım' dediği şuan bir şey bulunmadığını ifade eden Çolak, tek gerçekleştiremediği hedefinin teknik direktörlük olduğunu, bu hedefini de mutlaka gerçekleştireceğini, başarılı bir teknik direktör olacağını vurguladı. Rıdvan Dilmen'le birlikte futbol okulu açacaklarını, hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Çolak, beğendiği futbolcuların Gökhan Ünal, Emre Belözoğlu, Fatih Tekke, Gökdeniz, Tuncay, Necati ve Hakan Şükür olduğunu kaydetti.

Samsunspor'un geçmişte futbolcu satışı, naklen yayın gibi birçok gelirle milyon dolarlık kaynak sağladığını, şuan borç batağında yüzmesine bir anlam veremediğine dikkat çeken Çolak, yeni yönetimin büyük bir sorumluluk üstlenerek takımın, yükselişe geçmesi için mücadele ettiğine dikkat çekti. Çolak, Samsunspor'un her zaman hizmetinde olduğunu, teknik direktörlük için yeni yönetimden teklif gelmediğini, teklif geldiği zaman değerlendirebileceğini de sözlerine ekledi.

Okul Müdürü Mustafa Kandemir, ünlü futbolcuya katılımından dolayı teşekkür plaketi verdi. Öte yandan, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Bakanı Sedat Yılmaz, okulda bulunan görme engelli öğrenciye yazı tahtası hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 17:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?