27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Kozumuz 'Neslihan' olacak

Bayan Voleybol Milli Takımı Antrenörü Alessandro Chiappini, yarın başlayacak Avrupa Şampiyonası’na hazır olduklarını belirtip, “Neslihan’ın smaç servisleri ve blok dayanmayan smaç zenginliği en büyük silahım” dedi.


POLONYA’nın Wroclaw kentinde yarın start alacak olan Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nın son hazırlıklarını yapan Milli Takımımız’ın İtalyan antrenörü Allessandro Chiappini, “Her şey tamam. Şampiyonaya hazırız” dedi. Chiappini, “Tek bir problemimiz var. İlk guruptaki rakiplerimizin çok güçlü oluşları. Bu şampiyonada alacağımız derece Fransa, İtalya ve Almanya maçlarından alacağımız puanlara bağlı. Bu ilk guruptan ne kadar iyi bir puan sermayesini ikinci tura taşıyabilirsek final şansımız da o kadar artacaktır. Şu anda ilk turu ve ilk maç olan Fransa’yı düşünüyorum. Her maç bizim kader maçımız olacak” diye konuştu. En önemli eksikliğin, bazı önemli oyuncuların sakatlıkları nedeniyle birlikte çalışamalaları olduğuna değinen Chiappini, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Üstesinden gelecek
“Ben hiçbir zaman sakatlıkların arkasına sığınmak istemiyorum. Seda bizim çok önemli sayı potansiyelimizdi. Elbette onun eksikliğini hissedeceğiz. Ancak biz 14 kişilik bir takımız. Dünya starı bir Neslihan, Gözde, Neriman ve Deniz bu açığı giderecek isimlerdir. Bir antrenörün elbette ki takımında büyük silahları olacaktır. İşte Neslihan.. Ona çok güveniyorum. Rakiplerimizin onu file üstünde durdurabilmek için çeşitli planlar, taktikler ürettiklerini de biliyorum. Ancak Neslihan’ın smaç servisleri ve blok dayanmayan smaç zenginliği işte benim en büyük silahım. Japonya’da Dünyanın en skorer oyuncusu seçilmişti. Burada da kendisinden Avrupa’nın sayı kraliçesi olmasını bekliyorum. Neslihan’ın üzerinde belki biraz daha fazla sorumluluk olacak ama o bunların üstesinden gelecek bir dünya yıldızıdır. ”

Başarı inancı
Milli Takımımız’ın diğer takımlarda olduğu gibi çok güçlü ve fiziki sporcuların olmadığına değinen İtalyan çalıştırıcı sözlerini şöyle bitirdi: “Türk milli takımı Avrupa’nın en iyi tekniğine sahip oyunculardan oluşuyor. Ayrıca takımımızın inancı beni fazlası ile mutlu ediyor. Sporcularımın ‘biz burada başaracağız’ sözleri kazanmanın en önemli anahtarı bence. Takımımızın en büyük artılarından biri de deneyimli oyuncuların yanında istekli genç oyuncularımızın da oluşlarıdır. Takımda bu iki grup arasında oluşan çok iyi bir iletişim var. Bu tip bir denge bizim şampiyonluk yolumuz için çok önemli olabilir.”

 

Celal Demirbilek - Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 15:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?