25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Kupa rafa kalktı

Trabzonspor, Antalyaspor’la giriştiği gol düellosunu kazanamadı, kupaya havlu attı. Ceyhun’a, Dijehoua ve Ahmet yanıt verdi, Fatih’in ters vuruşu skoru eşitledi. Bordo-mavililer, Ceyhun’la bir kez daha öne geçti, Hakan 90+3’te skoru belirledi

Trabzonspor, Fortis Türkiye Kupası A Grubu’ndaki 3. maçında deplasmanda Antalyaspor’la 3-3 berabere kaldı. İlk iki maçında Beşiktaş ve Gaziantep’e yenilerek gruptan çıkma şansını mucizeye bırakan bordo-mavili takım dün de bir puanla yetinmek zorunda kalınca iddiasını tamamen tüketti.

Henüz 3. dakikada Colman ortaladı, Ceyhun kafayla topu ağlara yollayarak Trabzonspor’u öne geçirdi: 0-1 25’te frikiği kullanan Dijehoua çok sert bir şutla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1 İlk yarı eşitlikle sona ererken, 57’de gelişen Antalya atağında Fatih soldan çizgiye inerek ortaladı, Ahmet düzgün bir plaseyle kaleci Onur’u avladı: 2-1 77’de Colman’ın kullandığı kornerde Fatih ters bir vuruşla topu kendi ağlarına yollayınca skor yeniden eşitlendi: 2-2

83’te Ceyhun, Colman’ın köşe atışından gelen topu penaltı noktası üzerinden sert bir kafa vuruşuyla filelere göndererek Trabzon’u bir kez daha üstünlüğe taşıdı. 90+3’te bordo-mavili ekibin ceza alanında yaşanan karambolde topa son olarak ayak koyan Hakan skoru 3-3 olarak belirleyen oyuncu oldu.

MAÇIN KARNESİ
HAKEMLER: İlker Meral, Cem Sakman, Muhittin Gürses
ANTALYASPOR: Fevzi (6) - Yalçın (6), Vahap (6), Sedat (6), Şenol (6) - Hakan (7), Ali Zitouni (6) (Dk.82 Abdullah), Volkan Altın (6), Fatih (6) - Dijehoua (6) (Dk.67 Mustafa 5), Ahmet (6)
TRABZONSPOR: Onur (6) - Tayfun (6) (Dk.83 Göksu), Hüseyin (6), Remzi (6), Egemen (5) - Ceyhun (7), Serkan (6), Colman (7), Ergin (5) (Dk.56 Barış 6) - Umut (6), İsaac (5) (Dk.67 Gökhan 6)
GOLLER: Ceyhun (Dk.3, 83), Dijehoua (Dk.25), Ahmet (Dk.57), Fatih (Dk.77 k.k.), Hakan (Dk.90+3)

Yanal: Hazırlık maçı gibiydi
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Fortis Türkiye Kupası’nda iddiaları olmamaları nedeniyle, Antalyaspor karşılaşmasını bir hazırlık maçı gibi düşündüklerini söyledi.

Daha önce oynadıkları iki maçta aldıkları sonuçlar nedeniyle kupadan uzaklaştıklarını vurgulayan Ersun hoca, “Biz bunu hazırlık maçı niteliğinde oynadık. Maçta, oynamayan futbolcularıma şans verdim. Kazanabilirdik de ama berabere kaldık. Oynamayan oyuncularımın maç deneyimini artırdık. Yoğun bir çalışma dönemi içerisindeyiz. Önümüzde biri kupa olmak üzere üç hazırlık maçımız daha var. Lige, oynayacağımız Fenerbahçe maçıyla devam edeceğiz” diye konuştu.

Özdilek memnun
Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, futbol adına güzel ve keyifli bir gün geçirdiklerini söyledi. Özdilek, “Futbolcuların performansından memnun kaldım. Fatih ilk maçında kendi kalesine gol attı. Ama oyunundan memnunum” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 19:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?