22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kuralar bu akşam çekiliyor

Şampiyonlar Ligi'nde 1007/2008 sezonunun heyecanı bugün saat 19.00'da Monaco'da gerçekleştirilecek kura çekimiyle başlayacak. Temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da gruplarındaki rakipler bu kura çekimiyle belli olacak.

Salı ve Çarşamba günü oynanan Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş karşılaşmalarıyla birlikte Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda mücadele edecek 31 takım belli oldu. Sevilla-AEK maçı, Sevilla'nın 22 yaşındaki İspanyol futbolcusu Antonio Puerta'nın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Toplam 16 takım Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılırken, diğer 16 takım ise ön elemelerden geldi. Türkiye'yi temsil eden takımlardan, Turkcell Süper Lig Şampiyonu Fenerbahçe, 3. ön eleme turunda eşleştiği Belçika temsilcisi Anderlecht'i ilk maçta İstanbul'da 1-0, ikinci maçta ise deplasmanda 2-0 yenerek tur atlayan taraf oldu. Bir diğer temsilcimiz Beşiktaş ise İsviçre Şampiyonu FC Zürih'le ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldıktan sonra rövanş maçında rakibi İstanbul'da Delgado'nun golleriyle 2-0 yenerek 4 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne adını yazdırmayı başardı.

Salı ve Çarşamba günü oynanan maçların ardından grup eşleşmelerinin kura çekimi TSİ 19.00'da Monaco'daki Grimaldi Forum'da yapılacak.

Takımların sahip oldukları puanlara göre oluşturulan 4 torbadan eşleşmeler yapılırken, 8 grupta, 4'erli toplam 32 takım mücadele edecek. Statü gereği aynı ülke takımları birbirleriyle aynı gruplara düşmezken, 18/19 Eylül, 2/3 Ekim, 23/24 Ekim, 6/7 Kasım, 27/28 Kasım ve 11/12 Aralık tarihlerinde oynanacak olan karşılaşmaların ardından gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura çıkacak. Grup maçları sonunda üçüncü sırayı alan takımlar yollarına UEFA Kupası'nda devam ederken, son sırayı alan
takımlar ise Avrupa defterini kapatacak.

Beşiktaş ve Fenerbahçe sahip oldukları puanlar nedeniyle kura çekimine dördüncü torbadan katılacak. Takımlarımız hem birbirleriyle hem de dördüncü torbadaki rakipleriyle aynı grupta yer alamayacak. Bu kural diğer torbalardaki takımlar için de geçerli. Yani 1. torbadaki takımlar birbirleriyle eşleşemeyecek. Yine statü gereği, iki temsilcisi bulunan ülkelerin takımları maçlarını Salı ve Çarşamba günleri ayrı ayrı oynayacak. Aynı gün, aynı ülkenin takımları maç yapamayacak. Ancak temsilci sayısı 3 olan
ülkelerin takımları, bir gün 2; diğer gün 1 maç olmak üzere tanzim edilirken, 4 temsilcisi bulunan ülkelerin takımları ise 2'şerli gruplar halinde maçlarını Salı ve Çarşamba günleri oynayacaklar.

2007/2008 Şampiyonlar Ligi sezonunda gruplarda mücadele edecek takımlar ve takımların kura çekimine katılacakları torbalar ise şöyle:

1. TORBA
AC Milan (İtalya, son şampiyon)
FC Barcelona (İspanya)
Liverpool FC (İngiltere)
FC Inter (İtalya)
Arsenal FC (İngiltere)
Real Madrid (İspanya)
Chelsea FC (İngiltere)
Manchester United FC (İngiltere)

2. TORBA
Valencia CF (İspanya)
Olimpik Lyon (Fransa)
FC Porto (Portekiz)
Sevilla FC (İspanya) / AEK Atina FC (Yunanistan)
PSV Eindhoven (Hollanda)
AS Roma (İtalya)
SL Benfica (Portekiz)
Werder Bremen (Almanya)

3. TORBA
Celtic FC (İskoçya)
FC Schalke 04 (Almanya)
VfB Stuttgart (Almanya)
FC Steaua Bükreş (Romanya)
PFC CSKA Moskova (Rusya)
Sporting Clube de Portugal (Portekiz)
S.S. Lazio (İtalya)
Marsilya (FRA)

4. TORBA
Glasgow Rangers FC (İskoçya)
FC Shakhtar Donetsk (Ukrayna)
Beşiktaş JK (TÜRKİYE)
Olimpiyakos CFP (Yunanistan)
FC Dinamo Kyiv (Ukrayna)
Fenerbahçe SK (TÜRKİYE)
SK Slavia Prag (Çek Cumhuriyeti)
Rosenborg BK (Norveç).

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 12:23:27
Güncelleme :30 Ağustos 2007 Perşembe 12:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
d.yıldırım IP: 88.254.253.xxx Tarih : 30.08.2007 15:13:50
inş takımlarımız dişine göre takımlarla aynı gruba düşer.benim kendimce çıkmasını istediğim gruplar şöyle ; 1.manchester utd 2.werder bremen 3.steaua bükreş 4.FENERBAHÇE................................1.inter 2.psv 3.cska moskova 4.BEŞİKTAŞ.....düşebileceğimiz en kolay gruplar bu olsa gerek :)