18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Kurnaz federasyon

Futbol Federasyonu önceki gün tek güvenlik kamerasından alınan görüntüleri dağıttıktan sonra dün de Terim'in soyunma odalarında yaptığı montajlanmış konuşmaları medyaya gönderdi.

İsviçre maçıyla ilgili soruşturma ve savunma hazırlıklarını sürdüren Futbol Federasyonu, büyük tepki alan olaylar ve Fatih Terim ile ilgili delilleri basınla paylaşmaya devam etti.
Ancak önceki gün sadece stattaki 8 numaralı güvenlik kamerasındaki görüntüleri basına dağıtan federasyon, dün de Fatih Terim'in soyunma odalarında oyunculara yaptığı konuşmaların montajlanmış kayıtlarını dağıttı. Bu arada Şükrü Saracoğlu Stadı'nda olayların yer aldığı görüntülerin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın elinde olduğu ileri sürüldü.
Federasyon tarafından dün verilen görüntülerde Fatih Terim, Bern'deki maç öncesi futbolculara "Aldığımız istihbarata göre sizi tahrik etmek için Türkçe küfürler öğrenmişler. Kimsenin sarı kart görme lüksü yok. Pozisyon neyi gerektiriyorsa, onu yapacaksınız. Sinirlenmeyin ve sakin olun. Sizi germeye çalışacaklar. İsviçre basınında Türkler çabuk sinirleniyor diye haberler çıkıyor, onun için sizleri sinirlendirmek için ellerinden geleni yapacaklardır, sakın bu tuzağa düşmeyin" diyor. Terim, İstanbul'daki karşılaşmanın devre arasında ise özellikle Emre ve Alpay'ı daha sakin olmaları konusunda uyarıyor. Federasyonun görüntülerinde, devre arasında İsviçreli Frei'nin, Terim ve İdari Menacer Şükrü Hanedar'dan özür dilemesi, Emre Belözoğlu ve İsviçreli oyuncu Barnetta'nın Şükrü Saracoğlu'ndaki maça çıkmadan önce birbirleriyle şakalaşmaları da yer alıyor.

milliyet
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 12:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?